Boliggalleri: Thomas Rodes herskabelige lejlighed
Lejlighed

Boliggalleri: Thomas Rodes herskabelige lejlighed

af Mai Knauer og Ulla Johanne Johansson / Foto: Stine Heilmann 5.09.2012
Køkkenchef Thomas Rode Andersen og sommelier Thilde Maarbjerg har sans for meget mere end mad. Parret har indrettet deres herskabslejlighed med en stilsikker blanding af nostalgisk Matador og futuristisk factory uden at skele til tiden midtimellem.

I en herskabslejlighed i Københavns midte går fortid og fremtid hånd i hånd, som om intet var hændt i mellemtiden. I entreen stirrer Orlogsmuseet strengt fra sin guldramme, mens en letvægtscykel deler rum med en tudsegammel kommode. Det er lidt af et paradoks. Sådan nogenlunde ligesom at være køkkenchef på Kong Hans Kælder og kokkerere avancerede Michelin-retter anno 2012 til sine gæster og selv spise stenalderkost. Præcis som Thomas Rode Andersen, der pudsigt nok også bor i lejligheden sammen med sin kæreste, restaurantchef og sommelier samme sted Thilde Maarbjerg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Thomas Rodes smukke sommerhus

Thomas Rodes køkken

Allerede når man kommer ind i lejligheden, bliver man mødt i entreen med et tapet af ældre dato, som stammer fra før, Thomas Rode Andersen og Thilde Maarbjerg flyttede ind. Det inspirerede parret til mere tapet i lejligheden, der ligger midt i København. Blandt andet i parrets køkken, hvor den stribede variant med stålmotiv sætter rammen for en blanding af køkkenelementer, der oser af Madam Blå, og futuristiske elementer, der gemmer på hightech-finesser, som 80'ernes yuppier ville have givet deres højre mobiltelefon for.

FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG BOLIGEN MED MAD & BOLIG!

Stuerne i midten

Fra entreen er der adgang ind til tre lyse stuer en suite med højt til stukken, lyse trægulve og udsigt til Kongens Have. Spisestuen med det lange, antikke egetræsbord, der kan blive op til 4,5 meter langt. Det blev hejst fra gaden i kran, ind gennem vinduet, der måtte tages ud for at få bordet ind. Det elegante tapet i spisestuen dækker over et skab skjult i væggen, der rummer service. Og som prikken over spisebordet hænger en ældre lysekrone, som parret ligesom spisebordet har fundet på auktion. De antikke fund præger også stuen. Fra Kåre Klint-sofaen beklædt med olmerdug til den stilede daybed, som Thilde Maarbjerg selv har udskiftet madrassen på og ompolstret. Også i soveværelset har parret valgt at tapetsere, og så har de dekoreret væggen med et portræt af sig selv over Hästens-sengen. Værelset vender mod gården og har adgang til badeværelset, som er bevaret, som det var – lige med undtagelse af tapetet – naturligvis – et engelsk tapet.

Inspiration: Lad dig inspirere af Michelin

Fang stilen:

  • Dediker din entré til dine barndomsminder.
  • Få et herskabeligt udtryk med enkelt tapet kombineret med klassiske ‘ukendte’ møbler, som du kan få til en god pris på auktion.
  • Er der uudnyttede m² i vægge og under trapper, så udnyt pladsen med et indbygget skab.
  • Drop et møbel og gør i stedet plads til et kæmpe træ. et gør bylejligheder uden have og altan lidt mere imødekommende, og så gavner det indeklimaet.
  • Bland stilarter og farver, men hold dig til samme farvenuancer - f.eks. støvede farver som mint, petrolium og mat lilla.

Se flere billeder fra hver en krog af Thomas Rodes smukke lejlighed i galleriet nedenfor: