Japansk inspireret villa
Hus

Boliggalleri: Villa i Aalborg med japansk tvist

af Anette Løkken Sørensen. Redigeret til web. / FOTO: Cathrine Ertmann 9.03.2020
Jesper og Vibeke Panduro fra møbelfirmaet Skagerak har taget små bider af Japan med hjem til Aalborg. Kom med indenfor og bliv inspireret af den skandinaviske stil med et japansk tvist.
At Vibeke og Jesper Panduro endte i det røde hus, var et ægteskabeligt kompromis. – Vi havde virkelig set på meget, og Jesper har siden fortalt mig, at han kun tog med ud for at se huset for at få fred. Og sådan endte de begge glade. Det viste sig nemlig, at huset på en blind stikvej i Aalborg-bydelen Hasseris var lige dét, parret havde ledt efter. Da de trådte ind gennem hoveddøren, vidste de begge, at huset var deres fremtidige bolig. – Der er så meget historie i det her hus. Det kunne vi ikke lade gå forbi, fortæller Vibeke Panduro.

Fra hist og her

Sammen med manden Jesper ejer og driver hun firmaet Skagerak, der bl.a. sælger træmøbler og nu også japansk porcelæn, portugisisk keramik og håndplukket interiør. Netop mikset mellem den skandinaviske arv og nye strømninger viser sig i hjemmet, hvor væggene er tonede i douce nuancer og designmøbler blander dig med mønstrede tekstiler og udvalgt nips. – Siden jeg kom ind i firmaet, er jeg blevet bombarderet med indtryk. Fra rejser og fra messer, så jeg plukker lidt fra hist og her, fortæller Vibeke Panduro. Vibeke og Jesper Panduro går op i, at tingene har både funktion og skønhed. Parret er især inspireret af Japan, som det ad flere gange har besøgt i forbindelse med forretninger, og det bærer indretningen bræg af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En modig grøn

Oprindeligt var hun jordemoder, men gik for syv år siden ind i Skagerak, som Jesper Panduro havde overtaget flere år forinden. Og ligesom i firmaet er de to fælles om en stor del, når det gælder hjemmet – måske med en lille overvægt til Vibeke Panduro, hvis hun selv skal sige det: – Min største bedrift er måske, at jeg har fået Jesper til at tro, at vi har gjort det sammen, siger hun med et grin og tilføjer, at Jesper dog har en mening om tingene: – Det var ham, der valgte grønt marmor til bordpladen i køkkenet, hvor jeg var mest til den grålige, men det var fedt, at han tog det modige valg. SE OGSÅ: Anna Engstøm og familiens villalejlighed i Helsingør Boliggalleri: Japansk inspireret villa i Aalborg
Hvem: Vibeke og Jesper Panduro, ejere af møbelfirmaet Skagerak, med datteren Johanne. Bolig: Villa i Hasseris i Aalborg. Stil: Moderne nordisk med fokus på farver og rejsefund.
Har du kig gennem flere rum ad gangen i boligen, fremhæver det effekten, hvis de er malet i hver sin farve. Stolen op ad væggen hedder Spade Chair fra Please Wait to be Seated, og lampen i spisestuen er Bubble af Herman Miller hos Hay.
I dag er det især stuk, der pynter i loftet, men tidligere var kassettelofter også populære. De består typisk af krydsende bjælker, der giver udsmykkede fordybninger. Sofabordet er et PK61 af Poul Kjærholm fra Fredericia Furniture.
Hvis du pifter køkkenet op uden at skifte låger, kan du lade et enkelt materiale eller en farve gå igen i detaljerne ved f.eks. som her at skifte greb, vandhane og lamper til messing. Lamperne er fra Artek hos Paustian.
Det fremhæver et hus' historie, hvis fortidens mønstre går igen i nye materialer, f.eks. som her, hvor klinkerne i køkkenet er lagt i sildebensmønster. Stilene er Wegners Y-stol fra Carl Hansen & Søn. Kopper og bakke er fra Skagerak. SE OGSÅ: Klassisk lejlighed med pastel og pangfarver
Er der plads i soveværelset, kan en lænestol og et gammelt skab bløde op på de ofte stramt indrettede rum med indbyggede skabe og gøre rummet mere hyggeligt. Skabet her er et overskab fra køkkenet.
I Japan bruger man træfigurerne, kaldet dentō-kokeshi, når man kommer på besøg i et hjem første gang. De viser, hvor man selv kommer fra. Reolen er et gammelt arkivskab, der er vendt om.
Det er effektfuldt at lade et stort maleri gå helt ned til gulvet. Med et møbel i nærheden bliver det et rum i rummet. Daybedden Reykjavik er fra Skagerak. Maleriet er malet af Cay Brøndum.
En enkelt grafisk bænk er nok til at give liv til en opgang og praktisk både til at smide overtøj på og tage sko på fra. Maissi hedder bænken fra Skagerak.

Mere inspiration?

Vil du se flere stilfulde hjem? Så kom indenfor i denne arkitekttegnede villa i Gentofte.