Mad

10 råvarer du skal spise i juni

Juni er nok den måned med flest råvarer, der har kort sæson. Og derfor er det bare om at nyde dem, mens de er her, som jordbær og grønne asparges, og dem, der kommer frem netop nu som hyldeblomst og blomkål. Vi har fundet 10 råvarer, du skal spise i juni.
af Redaktionen 22.05.2012

Fennikel
Fennikel har en lakridsagtig smag og er fantastisk i supper og salater. Fennikel er i sæson fra juni.
Appelsin-/fennikelsalat

Blomkål
Blomkål er en råvare, der kan spises rå, dampet, kogt eller i en klassisk blomkålsgratin.
Blomkål med sødskærm og fjordrejer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hovedsalat
Hovedsalat er ligesom alle andre salattyper rig på A-, C- og K-vitaminer.
Grydestegt kylling med grøn salat

Radiser
Radiser spises rå og kan med sin skarpe, pebrede smag være et frisk indslag i et hav af retter og salater. Brug radiserne hele, riv dem eller skær dem i tern eller skiver.
Brændenældesuppe med løgkarse og radiser

Spinat
Spinat er en supersund råvare, der er proppet med vitaminer og mineraler. Spinat indeholder bl.a. kartenoid-lutein, der er med til at holde øjet sundt og synet skarpt.
Kalvekotelet med perlespelt og spinat

Nye kartofler
De allerbedste kartofler, der findes, er dem, man lige har gravet op af jorden. De nye kartofler skal hverken skrælles eller pilles, bare rens dem grundigt for jord.
Nye kogte kartofler

Grønne asparges
Sæsonen for grønne asparges er meget kort - maj-juni - så det er om at nyde dem, mens de er her.
Saltimbocca med polentafritter og asparges

Jordbær
Egentlig bør man unde sig selv kun at spise de jordbær, man selv plukker eller køber direkte hos bonden. Det er de jordbær, der dufter og smager allerbedst.
Jordbærsorbet

Hyldeblomst
Hylden blomster medio juni-medio juli. Men pluk nu ikke alle blomsterne! Der skulle også gerne blive til bær til efteråret.
Hyldeblomstis

Ukrudt
Ukrudt er en pest i haven, men i køkkenet er ukrudt yderst en anvendelig råvare, som kan bruges i mange skønne retter. Fælles for ukrudt er, at det skal bruges som ungt som muligt, så det er ved at være sidste øjeblik.
Marinerede majroer med skvalderkål

10 råvarer du skal spise i juli

10 råvarer du skal spise i august

10 råvarer du skal spise i september