9 udsøgte opskrifter med hyldeblomst

Der er nærmest noget eventyrligt over de snehvide skærme, som bruser blidt i sommervinden, når hylden endelig blomstrer.

Det sker hen mod midsommer, og derfor er de spiselige blomster for mange et symbol på sommerens begyndelse – og noget, hvor både duft og smag pirrer nostalgiske minder om kølig hyldesaft på solrige dage.

Hvad kan jeg bruge hyldeblomster til? 

Derfor er hyldeblomstskærmene også i høj kurs, når den flygtige sæson - som varer under en måned - går i gang.  

Men hvordan bruger du bedst de florlette skærme? Det er oplagt at kaste sig over den traditionelle hyldeblomstsaft, som ikke er spor svær at lave, men faktisk er der en lang række andre ting, hvori både blomsterne og saften gør sig særdeles godt.

Vi har samlet 9 opskrifter med hyldeblomst lige her:

1. Hyldeblomstmarmelade med citron

Har du lavet den klassiske hyldeblomstsaft? Så gem de blomster og citroner, der er tilovers, og tryl dem om til en smagfuld marmelade, som du kan nyde på nybagt brød, til ost eller på pandekager. Find opskriften lige her.

2. Jordbærtrifli med hyldeblomstcreme

Denne trifli byder på den ultimative smag af dansk sommer: Modne jordbær i selskab med sød og frisk hyldeblomstcreme. Få opskriften lige her.

3. Sprudlende hyldeblomstchampagne

Servér hjemmelavet cider med hyldeblomstsmag til sommerens sammenkomster! Den er overraskende let at lave, og da drikken gærer naturligt, indeholder den kun en lille smule alkohol. Find opskriften her.

4. Jordbærtærte med hyldeblomstgele og havesyre

Endnu et bud på, hvor perfekt sommerparret jordbær/hyldeblomst spiller sammen. Her er de hvide blomster både brugt i en smagfuld gele, der giver kant til den søde vaniljecreme - og som den fineste pynt til at fuldende tærten. Få opskriften lige her.

5. Rom med hyldeblomst og jordbær

Fyr op for sommerstemningen med denne dejlige drink, hvor hyldeblomstsaft og friske jordbær klæder den søde rom perfekt. Få opskriften her.

6. Hyldeblomst-is med friske bær

Is hører sommeren til og denne udgave har fået et skønt pift af hyldeblomst. I selskab med blandede bær udgør den noget nært den perfekte sommerdessert. Find opskriften her.

7. Jordbærmilkshake med hyldeblomst

En milkshake køler dejligt på varme sommerdage - og den her variation med jordbær, hyldeblomst og lime er både forfriskende og fyldig. Få opskriften her. 

8. Sommerdrink med hyldeblomst, gin og mynte

Brug din hyldeblomstsaft på en ny måde, og lav din egen version af den klassiske gin & tonic.  Perfekt til en hyggelig stund på altanen eller terrassen. Få opskriften her.

9. Hyldeblomstmarinerede jordbær

En frisk og smagfuld dessert – eller et lille mellemmåltid: Giv de danske jordbær ekstra sommer-karakter ved at marinere dem i hyldeblomstsaft! Prøv opskriften her.