Sådan fjerner du myrer fra dit hjem
Dyr og insekter

5 tips til at slippe af med myrer i hjemmet

Af Jeanette Lynge Nielsen (Redigeret af redaktionen) 2.03.2023
Illustration: Anna Jäpelt
Godt nok er myrer små, men de kan gøre stor skade. Her får du fem tips til at minimere overlevelsesmulighederne for de små kryb.

Hvis du før har kæmpet med myrer i din bolig, ved du, hvor irriterende det kan være at have besøg af de ubudne gæster. De kan bl.a. underminere gulvet i dit hus ved at anlægge deres bo i hulrum og bløde materialer, og de små kryb kan komme ind gennem selv den mindste revne eller det mindste hul i muren, gulvet eller hvor der nu kan være passage ind i huset.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Heldigvis er der et par ting, du selv kan gøre for at gøre livet surt for de uvelkomne beboere. Rengøringsekspert Jeanette Lynge Nielsen dig her fem gode råd til, hvordan du slipper af med myrer.

5 tips til at slippe af med myrerne i dit hjem

1. Luk myrerne ude

Start med at sikre dig, at myrerne ikke kan komme ind i huset. Tag et grundigt kig på rammerne ved vinduer og døre, samt revner og lignende. De skal være helt tætte, så hvis ikke du selv kan sikre, at de er det, så tag fat i en fagmand. Det hjælper ikke at sætte gang i en masse tiltag inde i huset, så længe myrerne kan vade direkte ind.

2. Brug kogende vand

Den største chance for at slå myrerne ihjel har du, hvis du kan finde det sted udenfor, hvor de holder til. Finder du myrernes bo, kan du hælde kogende vand ned i det. Hvis du blot har fundet et hul eller en revne, der er adgangsvej, er det dog ikke sikkert, at du kommer i nærheden med vandet.

3. Fjern de søde sager

Myrer er nogle rigtig sukkermunde. De er, hvor de sukkerholdige fødevarer er, så gå både ude og inde igennem for søde sager. Lidt spildt sukker er lige sagen for en myre, ligesom en skraldespand med frugtskræl osv. er det.

4. Find støvsugeren frem

Støvsug godt! Der kan nemt kan ligge en hel myre-buffet på gulvet af madrester og andre mere eller mindre lækre sager. Det er desuden bedre at støvsuge dem væk frem for at vaske gulv, da myrer elsker fugt. Så hold gulvet så tørt som muligt, indtil du har fået bugt med myrerne.

5. Brug eddike og kanel

Lav en blanding med vand, eddike og en stang kanel. Spray den på hussoklen og ved hjemmets døre. Kanel afgiver en kraftig duft, som får myrerne til at søge væk, mens eddikes lave pH-værdi dræber dem effektivt. Vær dog opmærksom på, at du ikke må bruge eddike til at fjerne ukrudt, så vær forsigtig i områder, hvor du både har myrer og ukrudt.

Om Jeanette Lynge Nielsen

Du kender måske Jeanette fra Go' Morgen Danmark, hvor hun giver tips og tricks til rengøring. På hendes hjemmeside frunielsen.nu kan du blive en del af rengøringsfælleskabet og finde alle tips til at holde huset rent og pænt.

Find Jeanette på Instagram, hvor hun deler sine bedste tips og tricks til rengøring @jeanettelyngenielsen.