Boliggalleri: Villaen der emmer af jul
Hus

Boliggalleri: Villaen der emmer af jul

Onsdag, 21. oktober 2020 - 12:36 (Først udgivet d. 13. dec. 2017) - Tekst af Pia Olsen / Styling: Sidsel Zachariassen / Foto: Frederikke Heiberg 21.10.2020
Grantræer, velour, store kogler og en stribe af pakkekalendere er lig med december for Malene Hocke. Hun bruger ikke mange farver i sin indretning, men der er plads til et par overraskelser.

Hvert år finder Malene Hocke 120 små gaver inden midnat 30. november.

Næste morgen står hendes tre børn, hendes mand og hendes mor op med glæde i maven over, at der de næste 24 dage venter dem en fint indpakket gave fra en hjemmelavet pakkekalender.

Se også denne bolig fra Kerteminde, der dyrker en gammeldags jul.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Det er én af de ting, jeg holder allermest af ved december: At se min families glæde hver dag over at åbne en ny pakke op til jul.

Besøger man familien på fem i julemåneden, er det dog ikke sådan, at det vælter frem med pynt fra alle kroge.

Faktisk indrømmer Malene Hocke, at hun ikke er særlig god til julepynt, og derfor doserer hun med omhu.

Naturligt pynt til jul

– Julens pynt må gerne være enkel og naturlig – det er jeg mest til.

- Jeg elsker for eksempel kogler i alle størrelser, som jeg samler i kurve og på fade. Jeg har også nogle fine lærkegrene i min have, som jeg tager ind og stiller i vaser. Og så sætter jeg hyacinter i tykke glasvaser for at bringe naturen indenfor.

Du vil elske det her byhus, der er fyldt med naturlig julehygge!

Selv om Malene Hocke ikke skruer helt op for jul, skal der dog være tid til at dekorere en adventskrans – ellers er det bare ikke jul her i hjemmet, hvor kransen bliver tændt hver dag.

Til adventsdekorationen har Malene Hocke fundet på en bæredygtig og let løsning, som hun anbefaler alle, der er lidt pressede på tid op til jul.

– Jeg har købt en krans, der nu har holdt i fire år, og den pynter jeg den første adventssøndag med nye lys og bånd, alt efter hvilke farver og materialer jeg nu har lyst til det år.

Selvom jeg elsker det simple og enkle look, må vores julepynt gerne være lidt bombastisk som kransen her.

Juletræet med sin pynt

Juletræer skal der også til, for når hjemmet nu ikke bliver pyntet fra kælder til kvist med ornamenter op til jul, får juletræerne pludselig en helt central og vigtig rolle i at skabe den rette julestemning.

Derudover får børnene et juletræ, som de selv pynter, og så er der det helt store juletræ, der står ved siden af pejsen i stuen.

Her er det Malene Hockes mand, som ofte tager børnene med ud på en hyggelig køretur for at købe juletræ i en stor skovplantage ved Hornbæk.

Når træerne endelig lander på dørtrinnet, bliver de dekoreret i stor stil, og her må gerne leges.

– Vores juletræer er altid pyntet med alle mulige gamle ting, og udtrykket er meget blandet.

Her skal være plads til minder, som når børnene har lavet hjerter, små portrætter, eller vi har fået en mærkelig frø i gave.

Boligreportage: Villaen der emmer af jul

Her bor: Malene Hocke, 49 år, indehaver af tøjbrandet Malene Hocke, hendes mand og deres tre børn.
Bolig: Villa på 230 kvadratmeter fra 1940 i Gentofte.
Stil: Nordisk og naturlig med nips 
og vintage.

Byd julens gæster velkommen allerede uden for hoveddøren med et hyggeligt tableau af grantræer som her. Brug gerne fletkurve til dine planter – det får det hele til at se blødt og naturligt ud.

Hæng din fine pakkekalender op som en del af julens pynt som her, hvor Malene Hocke har pyntet trappegelænderet med gaver. Pendel fra en rejse til Marrakesh og gulvtæppe købt i Ikea.

Læg de fint indpakkede gaver under træet, så snart du har pyntet træet, så alle kan gå og glæde sig til juleaften. Figuren er en gave fra en veninde, mens piedestalen og spejlet er arvestykker.

Tag en stofrest, og bind en fin sløjfe omkring en grangren. Det gør dit juletræ mere personligt.

Fyr op under julestemningen med masser af grantræer i krukker. Det bringer naturen ind, så du kan nyde duften af gran langt ind i december. Spejlet er arvet, lysestagen fra By Lassen og figurerne af hoveder fra Marrakesh.

Stil et juletræ på dit køkkenbord som her. Det giver wow-effekt og blikfang. Her er træet placeret i en stor kurv fra Ikea. Køkkenet er fra Kvik.

Ved at vælge ens spisebordsstole og lamper får du stuen til at hænge sammen. Er I ofte mange, så gå efter et ekstra langt spisebord med god plads. Selve spisebordet er fra en rejse til Italien, mens Eames-stolene er fra Paustian. Gulvtæppet er fra Marrakesh, og pendlerne fra BBC Lighting.

Dæk dit julebord med masser af stearinlys – hvis du gerne vil have julestemning på ingen tid. Stil gerne forskellige stager på bordet sammen med buketter og grønne planter. Eames-spisebordsstole fra Paustian, gulvtæppe fra Marrakesh og pendler fra BBC Lighting.

Bryd det stramme look med et vintagemøbel – det giver kant til din stil. Brug også skabet til at lave et fint stilleben af dine favoritsager. Skab og Buddha fra Lauritz.com, glasklokke fås lignende i Fil de Fer, og figurer er souvenirs.

Er du vild med glas som Malene Hocke? Brug masser af glasstager og vaser i dit hjem. Fyld fx glasset med kogler som her, da det giver højde til dit julestilleben. Kommoden er et arvestykke, lågkrukken en gave, og glassene fra en antikbutik og Louise Roe.

Mere inspiration?

I herskabslejligheden i Aalborg byder julen hverken på grantræ eller rødt. I stedet er lejligheden pyntet med planter og farver, der passer til lejlighedens øvrige stil og interiør. Se den her!