Hus

Boliggalleri: Naturlig julehygge i byhuset

af Glotti Press / Foto: Andreas Mikkel 20.11.2017
I julen er alle velkomne i Charlotte Pipers naturlige julehjem. Indenfor i baghuset er bordet dækket, træet pyntet, og de sidste gaver er så småt ved at blive pakket ind. Nu mangler gæsterne kun.

Min dør står altid åben, for i julen skal ingen være alene. Nogle kigger forbi i løbet af dagen, mens andre kommer forbi til middag. For mig er det sådan, julen skal være.

Hjemmet, som ligger i hjertet af København, er fuldt af kogler, gran, fyr og mos, og udenfor blusser ilden i lanterner og bålfad.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Indretningen består i høj grad af Charlotte Pipers eget interiør- og møbeldesign Xtrakt, og hun har skabt en nordisk hotelstil med varme materialer og mørke farver.

– Jeg er vild med at mixe gammelt og nyt. Min boligstil er derfor en blanding af eget design, møbler med sjæl og moderne ting, siger hun.

Til jul bliver stilen endnu mere nordisk ved hjælp af naturlig pynt i vindueskarme, i gulvvaser og på bordene.

SE OGSÅ: Sådan pynter Jesper Høvring op til jul.

Inspiration fra skoven

Førhen fungerede baghusets underetage som en kostald, og på førstesalen lå der et kafferisteri. Siden hen har huset gennemgået flere renoveringer, og i dag har Charlotte Piper gjort plads til gæster i stuerne.

Til jul bliver der skruet ekstra op for hyggen, og bordet bliver pyntet særlig fint med specielle dekorationer med inspiration fra skoven. Hvert år glæder familien sig til det samme

– Vi har altid været en familie med faste traditioner i julen. Da mine to drenge var små, bagte vi altid første søndag i advent sammen med resten af familien. Vi sørgede også for at stille risengrød frem til nissen og at pynte juletræet i fællesskab. Det har dog ændret sig en smule i takt med, at drengene er flyttet hjemmefra.

Tunmousse som julemad

Selvom julen er rig på traditioner, er den julemad, der bliver serveret hjemme hos Charlotte Piper, noget atypisk.

– Hos os er tunmousse en sikker vinder hver jul. Det samme er is. Derfor har vi skrottet risalamanden til dessert, da ingen af os bryder os specielt meget om smagen. Så på den måde har vi kombineret de bedste traditioner fra julen med vores egne.

Når det kommer til julegaverne, har Charlotte Piper en klar holdning til, hvordan gaveudvekslingen skal foregå:

– Jeg er ikke stor fan af ønskesedler. Jeg laver aldrig en selv, og jeg gør heller ikke brug af den, når jeg skal købe gaver til min familie. I stedet foretrækker jeg at forkæle mine nærmeste med en gave, der kommer fra hjertet.

Boliggalleri: Naturlig julehygge i byhuset

Her bor: Charlotte Piper, 43 år, interiørdesigner og indehaver af Xtrakt, sønnerne Nikolai på 23 år og Oliver på 19 år, der begge er flyttet hjemmefra, men tit overnatter.
Bolig: Baghus bygget omkring 1900 på 135 m2.
Stil: Nordisk hotelstil med varme materialer og naturlig pynt.

Du behøver ikke dug for at skabe et julebord, hvis du pynter med ting fra naturen. Det massive træbord er importeret fra Frankrig. De cognacfarvede stole i læder hedder Koi K2 og forhandles hos Xtrakt. Lampen er Charlotte Pipers eget design og forhandles hos Xtrakt.

Skab illusionen af skovbund ved at lægge frisk mos ned gennem bordet på film eller stanniol, og brug kogler og blåbær som pynt. De røde stearinlys fra Broste er sat direkte i den fugtige mos. Bordet er dækket med sort stentøj fra Rue Verte, guldbestik fra Ilva, arvede vinglas og grå serviet fra George Jensen Damask.

Du kan skabe ro og fokus på billedvæggen ved at male en enkelt bane med Kabe-maling. Billederammerne er fra Moebe. Briksen og indskudsbordene har Charlotte Piper selv designet.

Hvis du ikke vil have et stort træ, men gerne have højde på det, kan du som her sætte det i en spand eller krukke. Slagterspanden er fundet på loppemarked. Lampen i vinduet er fra Rue Verte, den store læderpude er fra Louise Roe, og skindtæppet er fra Natures Collection.

For at give et moderne og lettere udtryk kan du fjerne jorden fra juletræernes rødder og sætte dem i glasvaser med vand.

Der skal ikke mere end mørke pudebetræk og sengetæppe i velour til for at skabe elegant hotelstemning i soveværelset. Rammerne med fotografier i er forsatsvinduer fra Charlotte Pipers gamle hus. Sengetæppet er fra H&M Home, og puderne fra Rue Verte. Bakken er eget design, og tekande, krus og sengelampe er fra Rue Verte.

Der skal ikke mere end mørke pudebetræk og sengetæppe i velour til for at skabe elegant hulestemning i soveværelset. Rammerne med fotografier i er forsatsvinduer fra Charlotte Pipers gamle hus. Sengetæppet er fra H&M Home, og puderne fra Rue Verte. Bakken er eget design, og tekande, krus og sengelampe er fra Rue Verte.

Mere inspiration?

Kom med indenfor i den fineste villa, som er pyntet op til jul efter traditionens regler.