Boligreportage: Abstrakt kunst i Københavnsk herskabslejlighed
Lejlighed

Boligreportage: Abstrakt kunst i Københavnsk herskabslejlighed

Tekst og styling Pia Olsen / Living Stories / Foto: Stine Christiansen 25.01.2021
For Pernille og Martin Bang-Löwgren handler indretning om personlige valg, og i deres klassiske herskabslejlighed vokser blomsterklaser livagtigt på tapetet, mens abstrakt kunst giver væggene kulør. Se hele hjemmet herunder!

Nogle hjem har vægge, der bærer på på historier om hjemmets beboere. For vægge kan være en vigtig del af en personlig stil, hvis de bliver inddraget i indretningen. Og det gør de her i den 335 kvadratmeter store herskabslejlighed, hvor salgsdirektør Pernille Bang-Löwgren og investeringsdirektør Martin Bang-Löwgren bor sammen med deres to piger, Helena og Katharina.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Flere steder i vores hjem bruger vi vores vægge aktivt og giver dem både farver og motiver. Det skaber liv i et rum. Når jeg bevæger mig rundt i lejligheden, vil jeg have et energipust – og det giver farver og motiverer mig, fortæller Pernille Bang-Löwgren.

Parret overvejer dog også, hvad et rum skal bruges til, og har f.eks. indrettet soveværelset med lyse farver og få ting på væggene, da her skal være ro.

SE OGSÅ: Moderne herskabslejlighed med en gammel sjæl

Med væggene som omdrejningspunkt

I stuen har den fem meter lange endevæg fået et tapet, der går fra væg til væg. Motivet er lange ranker af eksotiske blomster minglet med lianer, og omkring dem sværmer flokke af flagrende kolibrier. Mest af alt ligner tapetet et stort vægmaleri.

– Vi prøvede først at lave en væg med billeder, men alle malerier druknede på den store flade. Da vi så tapetet, vidste vi, den var der. Havde vi valgt en farvet væg eller et mønstret tapet, ville de ikke have givet samme dybde som motivet her, man næsten kan forsvinde i. Jeg elsker at fordybe mig i tapetet, og jeg ser hele tiden nye nuancer og motiver. Ved første øjekast er det et yndefuldt og botanisk motiv, men kigger du efter, er der en bund af små grafiske mønstre og skyggeeffekter – et tvist, der giver noget kant til det yndige, forklarer hun.

Mens stuens tapet tilføjer et naturalistisk motiv, har parret valgt et grafisk og farverigt tema i spisestuen, hvor væggene først har fået en varmgrå farve som bund. Her hænger et stort Missoni-tæppe med farver, der spænder fra lysegul over grøn til mørkelilla.

– Vi havde forelsket os i et mønstret gulvtæppe fra Missoni, men med to små børn ville vi gerne have det væk fra gulvet. Vi valgte i stedet et Missoni-tekstil, som vi har hængt på væggen, og det giver et taktilt udtryk frem for vægmaling eller plakater. Samtidig åbner tekstilets mange farver op for, at vi kan indrette mere frit i vores hjem, siger Pernille Bang-Löwgren.

Som sagt, så gjort. For på væggen over for det farverige vægtæppe har parret hængt to store, abstrakte kunstværker, og på den måde er den store spisestue blevet bundet visuelt sammen af farver.

Uperfekt sammenhæng

De modige og personlige valg er gennemgående for hele hjemmet, og selv på badeværelset har parret sat deres præg. Efter at have været omkring et marrokansk tema, der ikke føltes helt rigtigt, fandt de ved et tilfælde den grøngrå Kolmårdsmarmorflise, der i dag beklæder deres badeværelsesgulv og fortsætter fra gulvet op ad de store vægflader i brusenichen. Samtidig kunne Pernille Bang-Löwgren endelig få afløb for sin store messingpassion, da den grønne nuance fungerer optimalt mod det gyldne metal.

– Vores hjem er et personligt udtryk sammensat af nyt design, gamle møbler, arvestykker – alle de valg, vi elsker. Vi vælger med hjertet uanset stilart og farve, og det giver en form for uperfekt sammenhæng, der virker for os. Og så kan jeg godt lide at overraske, så når vores gæster lige stopper op engang, ved jeg, vi har ramt noget specielt.

Boligreportage: Abstrakt kunst i Københavnsk herskabslejlighed

Hvem: Pernille Bang-Löwgren, salgsdirektør, og Martin Bang-Löwgren, investeringsdirektør, sammen med deres to børn, Helena på 11 og Katharina på 9.
Hvad: Herskabslejlighed på 335 kvadratmeter i en københavnsk bygning fra 1897.

Den røde sofa fra Menu skaber blikfang og bryder med de øvrige farver i rummet, mens det blomstrede tapet fra Osborne & Little komplimenteres af friske blomster bundet af Blooming.

Et mangefarvet tekstil åbner op for at indrette med mange forskellige farver. Her matcher vægtæppet både det grønne gulvtæppe, buketten i røde nuancer og den blå vase. Tekstil fra Missoni, reol fra Menu, kande fra Georg Jensen og antik blå vase af Sven Palmquist for Orrefors. Spisebordet er fra Fargo, pendel fra Louis Poulsen og Syverstole fra Fritz Hansen. Gardiner fra Living Plus, og gulvlampen er et antikfund.

Gulvtæpper på store arealer er oplagte til at få mere farve ind i et hjem, og her har parret valgt et gulvtæppe fra Carpet Vista. Spisebord fra Fargo, Syverstole fra Fritz Hansen og pendel fra Louis Poulsen. De to kunstværker er lavet af Kit Carlsen.

På Kunstbiblioteket er det muligt at leje kunstværker for 75 kr. i en treugers periode. Her er over 2.000 værker at vælge imellem. Det giver mulighed for at prøve forskellige værker af derhjemme. Perioden kan forlænges, og værkerne kan købes. Den mulighed kunne parret ikke stå for, så efter at have lejet de to værker af Kit Carlsen har de nu valgt at købe dem. Busten forestiller Pernille Bang-Löwgrens oldefar, og piedestal plus bogstøtte er fra Menu.

Gardiner giver hjemmet en taktil følelse, og vælger du gardiner, der går fra gulv til loft, ser rummet længere ud. Lænestol fra Conform og gardiner fra Living Plus. Sofabord fra Muubs og vase fra Missoni.

Klassiske materialer som hvidmalet træ, messing og marmor understreger den herskabelig stil, der matcher lejlighedens arkitektur. Selve køkkenet er fra Kvänum, barstole fra Hay og lysestager fra Fritz Hansen. Vase fra Excell. Skålen i baggrunden er fra Menu.

Et nøje overvejet udvalg af få materialer i et hjem giver et mere harmonisk udtryk. Parret, som er vild med messing, har valgt netop dette materiale som gennemgående på alle detaljer i både køkken og badeværelse. Køkken fra Kvänum, armatur fra Quooker, fliser fra Fired Earth og væglamper fra Karlskrona Lampfabrik.

I højloftede rum bliver pladsen udnyttet optimalt med skabe, der er så høje som mulig. En stige er en sjov detalje, men er også en praktisk løsning, der giver nem adgang til de høje overskabe. Selve køkkenet er fra Kvänum, barstole fra Hay og lysestager fra Fritz Hansen. Vase fra Excell.

Kolmårdsmarmor har en let grøngrå nuance, der giver et modspil til den varme messing, og så er det ekstra slidstærkt. Fliser i Kolmårdsmarmor købt hos VE-Sten i Stockholm. Badeværelsesmøbel fra INR, og armaturer fra Tapwell.

Tekstiler som sengetæpper, plaider og puder giver et sanseligt udtryk i soveværelset. Miks gerne forskellige mønstre og strukturer for at få et mere unikt udtryk. Her er det puder fra Living Plus og Society, sengetæppe fra Georg Jensen og plaid fra Missoni. Natbord fra Illums Bolighus, og print af kunstværket ”Joie de vivre” af Picasso.

Overdådige buketter er en nem måde at tilføje ekstra liv i hjemmet. Sørg for at give stilkene på dine buketter et skråt snit med et par dages mellemrum. På den måde kan blomsterne bedre optage næringsstoffer, og din buket holder dermed længere. Buketten er sat i en keramikvase fundet hos en italiensk kunstkeramiker på en ferie. Bænk fra Ikea og træskål fra Illums Bolighus.

Mere inspiration?

Kom indenfor i boligredaktør Mette B. Seerups private stuer, hvor klassisk design og moderne stil er blevet til en smuk kombination. Se hele boligen her!