Boligreportage

Boligreportage: Genbrugshjem med arvestykker og garagefund

af Af Rikke Larsen / Honning og Flora 15.03.2017
Foto: Tia Borgsmidt.
Kom indenfor i designer Lisa Waltz Carlsen og hendes families charmerende hus, som er fyldt med historie, sjæl og genbrug. Stedet overtog de fra deres svigerforældre, så de gamle møbler har fået nyt liv.
Da Lisa Waltz Carlsens svigerforældre stod for at skulle sælge deres gamle hus, foreslog hun at hjælpe til med at give det en kærlig hånd. Men hun ville ikke bare give huset en klat maling her og der. Sammen med Rikke Larsen, som bl.a. indretter boliger til daglig, lagde hun en plan og satte ting til side, som skulle genbruges i den nye indretning.
Læs mere: Guide: Byg et skrivebord af æblekasser

Genbrugsguld og skæve effekter

Huset var nemlig fyldt med fine, gamle møbler, som havde masser af historie og affektionsværdi. De to brugte flere dage på at rykke ud og rykke rundt, og så satte de en maler til at male hele huset indvendigt. På svigerfarens værksted og i garagen fandt de en masse skønne ting, bl.a. et skuffedarium med den smukkeste patina. Det var som at komme ind i Alladins hule, for svigerfaren havde stort set aldrig smidt noget ud. De fandt gamle lamper, værktøj med træhåndtag og kasser i alle størrelser. De sjove og anderledes ting fik en plads i stuen, for det hele skulle bare sættes rigtigt sammen. Og med Lisas mand Martins håndværkersnilde fik de lavet en ovenlyslampe, som var fundet i skuret.

Hvis du vil se flere hjem, som Rikke Larsen har været med til at indrette, kan du gå på opdagelse i hendes nyeste bog Nordisk Genbrugsstil.

Se også: Murermestervilla med kærlighed for genbrug

En ny start

Huset var endelig klar til at blive sat til salg. Men som tiden gik, blev Lisa mere og mere glad for stedet og dets nye stil, og familien havde så mange gode minder fra huset. Derfor blev parret enige om at sælge deres eget hus og starte på en frisk i svigerforældrenes hus.

I galleriet herunder kan du se resultatet:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.