Boligreportage: Genbrugshjem med arvestykker og garagefund

Da Lisa Waltz Carlsens svigerforældre stod for at skulle sælge deres gamle hus, foreslog hun at hjælpe til med at give det en kærlig hånd. Men hun ville ikke bare give huset en klat maling her og der. Sammen med Rikke Larsen, som bl.a. indretter boliger til daglig, lagde hun en plan og satte ting til side, som skulle genbruges i den nye indretning. 
 
 

Genbrugsguld og skæve effekter

Huset var nemlig fyldt med fine, gamle møbler, som havde masser af historie og affektionsværdi. De to brugte flere dage på at rykke ud og rykke rundt, og så satte de en maler til at male hele huset indvendigt. 
 
På svigerfarens værksted og i garagen fandt de en masse skønne ting, bl.a. et skuffedarium med den smukkeste patina. Det var som at komme ind i Alladins hule, for svigerfaren havde stort set aldrig smidt noget ud. De fandt gamle lamper, værktøj med træhåndtag og kasser i alle størrelser. De sjove og anderledes ting fik en plads i stuen, for det hele skulle bare sættes rigtigt sammen. Og med Lisas mand Martins håndværkersnilde fik de lavet en ovenlyslampe, som var fundet i skuret.   
 

Hvis du vil se flere hjem, som Rikke Larsen har været med til at indrette, kan du gå på opdagelse i hendes nyeste bog Nordisk Genbrugsstil.

 

En ny start

Huset var endelig klar til at blive sat til salg. Men som tiden gik, blev Lisa mere og mere glad for stedet og dets nye stil, og familien havde så mange gode minder fra huset. Derfor blev parret enige om at sælge deres eget hus og starte på en frisk i svigerforældrenes hus. 
 

I galleriet herunder kan du se resultatet:

Læs også: Sådan dyrker du krydderurter i vindueskarmen