Boligreportage
Hus

BOLIGREPORTAGE | Lys elegance og styr på detaljen

af Helen Wiggers 26.01.2016
Øverst i en charmerende Hellerup-villa bor Tina Ravbjerg. Ro og harmoni er nøgleord i hendes stil og indretning. Lidt atypisk har designeren valgt at lave en åben forbindelse mellem sit soveværelse og køkken-alrum. I galleriet kan du også få inspiration til, hvordan du selv kan skabe stilen i dit hjem.
Tina Ravbjerg

Tina Ravbjergs lejlighed på 150 kvm ligger på første sal i en villa i hjertet af Hellerup. Trappeopgangen, der fører op til lejligheden, er lige så lys og luftig som selve lejligheden. Charmen begynder sådan set allerede ved hoveddøren, hvor der på næsten italiensk vis er en fin frise over selve dørpartiet. På den måde virker døren meget høj efter dansk målestok.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Layered | Elegante tæpper i grafisk design

– Jeg er glad for at bo her, ikke mindst på grund af beliggenheden. Min lejlighed ligger meget centralt, både i forhold til mit firma, der ligger i Bredgade inde i København, og indkøbsmulighederne her i Hellerup. Jeg faldt for lejligheden, fordi den er forkælet med mange store vinduespartier, og netop fordi den ligger på første sal, kommer lyset helt ind i rummene. Jeg har ikke indrettet mig med møbler, der ”larmer”, for det er slet ikke min stil. Jeg holder mig til afdæmpede farver som hvid, grå og jordfarver, så detaljerne i rummene forhåbentlig får den opmærksomhed fra andre, jeg selv holder af og nyder, siger Tina.

SKUE GENNEM TO RUM
Ro og harmoni kendetegner lejligheden og giver et indtryk af en gennemført og delikat bolig. De lyse gråtonede vægge, som kontrast til de klassiske hvidmalede vinduespartier, hvide lofter og lyse gulve, danner, som Tina har planlagt, en ramme om møblerne. De fine tableauer, som er arrangeret i vindueskarme, på store og små borde og så videre, giver øjet noget at gå på opdagelse i.

Boligreportage
Foto: Pernille Kaalund

For enden af gangen ligger en stor opholdsstue med åben pejs og plads til hele familien i en stor blød sofa. Opholdsstuen har kig direkte ud til et charmerende køkken-alrum.

– Måske lidt atypisk har jeg valgt at indrette mit soveværelse med åbning ud til køkken-alrummet. Fordi køkkenets elementer glider ind i sammenhængen med spisebordets stil, synes jeg ikke, at selve køkkenet dominerer rummet. Det virker mere som en spisestue, der har en mørk sektion for enden af rummet under vinduet. Når jeg kigger ud fra mit soveværelse, nyder jeg, at øjets skue rækker gennem to rum, siger Tina.

LÆS OGSÅ: JANUAR-UDSALG | Her er digitalredaktionens boligfavoritter

Nogle skønne farverige tæpper afslører, at hun netop har været i Marokko. Tæpperne pynter både i stuen og soveværelset, hvor det jo også kan nydes af dem, der sidder ved spisebordet.

– Det gamle badeværelse fik jeg naturligvis også fjernet, så der nu er den samme ro på farver og materialer, som jeg selv mener, jeg er lykkedes med i de andre rum. For at give ro og lune til rummet lod jeg det høje loft i badeværelset male sort. Det har fået den effekt, jeg håbede på.

Tina Ravbjerg er glad for sit hjem, som det er. Men hun er også en kreativ sjæl, der gerne tager imod nye indretningsudfordringer, hvis de skulle dukke op. Så førstesalen i Hellerup bliver næppe det sidste hjem, hun sætter sit (rolige og harmoniske) præg på.

Se flere billeder i galleriet.