Boligreportage - liv på landet
Boligreportage

Boligreportage: Sensommerstemning på landet

Tekst og 10.09.2018
foto: Iben og Niels Ahlberg.
Kristina og Lars har byttet deres bylejlighed ud med et liv på landet og et smukt hus i klassisk countryliv blandt skov og marker. Se de mange smukke billeder fra parrets fine bungalow her.

Drømmen om en anderledes og roligere hverdag fik Kristina og Lars Ewald Frank til at opgive det hektiske liv i storbyen og lejligheden i det indre København. Parret var i stedet interesseret i at få eget hus med stor have. Men vigtigst af alt ville de gerne have mere tid med børnene. Lejligheden blev hurtigt solgt, så de fik pludselig travlt med at finde et nyt hjem til familien.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Parrets drømmehus er en bungalow på 225 m² fra 1965, der ligger som det sidste hus i udkanten af den lille landsby Annisse i Nordsjælland, og som i dag er indrettet i yndig klassisk countrystil. Her har de masser af plads – både ude og inde, og en kvadratmeterpris, der ligger meget længere fra deres tidligere hjem i København end den fysiske afstand

Køkken i landlige omgivelser

Lige så snart familien flyttede ind, begyndte de så småt at renovere og omdanne den 70’er-inspirerede bungalow til et mere nutidigt familiehus, som dog stadig passer ind i de landlige omgivelser. Køkkenet var det rum, der trængte mest til en makeover, for indretningen var træt og rummet småt og isoleret fra resten af husets rum – både fysisk og stilmæssigt.

– Vi begyndte med at fjerne de tunge overskabe, at åbne op til spisestuen med en halvvæg mellem de to rum og at friske resten af det oprindelige køkken op. Men overskabene og halvvæggen efterlod store huller i vægge, loft og gulv. Så vi blev hurtigt enige om, at livet er for kort til dårlige køkkener, siger Kristina.

Derfor besluttede parret sig for at indrette køkkenet helt fra bunden. Og efter et par dage var linoleumsgulvet i køkkenet, stuegulvet, gulvet i mellemgangen og skillevæggen mellem dagligstuen og spisestuen også væk. Da gulvarealet pludselig var blevet meget stort, svandt drømmen om plankegulv af douglasfyr så småt. Derfor søgte de nettet tyndt for planker, andre havde fået i overskud. En både fin, billig og bæredygtig løsning.

Mere inspiration til hjemmet: Nordisk landhus med højt til loftet

Klassisk design med et moderne tvist

– Vi vil gerne indrette os på en måde, så man kan se, at vi bor på landet, men vi kan heller ikke helt fornægte, at vi stadig er meget byboere indeni. Og det ser man i vores indretning, fortæller Kristina.

Hjemmet er et mix af moderne design, danske klassikere og elementer, der falder naturligt ind i familiens nye liv på landet. Kristina og Lars er meget bevidste om, hvad de kan lide at omgive sig med, og er stort set altid enige om, hvordan indretningen skal se ud.

Måske du også vil kunne lide: Lejlighed med fransk vintage

Det nyeste møbel i hjemmet er et stort rustikt langbord, som er bygget af gamle porte og fundet hos en specialist i herregårdsmøblering. Omkring bordet står klassiske Wegner-stole, og rundtomkring i hjemmet er antikke vitrineskabe fyldt med glas og porcelæn. I dagligstuen står en loungesofa i et moderne design.

Se de mange fine billeder fra Kristina og Lars' hjem i galleriet: