Sommerhus med sommerstemning året rundt
Boligreportage

Boligreportage: Sommerhus med sommerstemning året rundt

Tekst og 26.07.2019
styling: Nordisk rum/Pernille Grønkjær Taatø. Foto: Trine Bukh.
I Elisabeth og Per Grønkjærs lille træhus nær Hornbæk Plantage er der sommerhusstemning året rundt. Parret har indrettet sig lyst og enkelt og med antikke møbler og interiør, der vidner om Elisabeths svenske aner.

Det lille sorte træhus med mørkegrønne skodder og hvide vinduer ligger gemt bag høje, gamle rododendroner og velvoksne klematisranker.

Der er ingen nysgerrige blikke fra skovvejen, som når ind i haven. Den ugenerede placering i ly for vejen er med til at skabe den sommerhusstemning, der kendetegner Elisabeth og Per Grønkjærs bolig i Hornbæk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

HER BOR: Elisabeth og Per Grønkjær.

HVAD: Sort træhus på 120 m² i Hornbæk
i Nordsjælland.

STILEN: Lys og enkel sommerhusstil med
antikke møbler og ting fra naturen.

Huset er bygget i 1926 som tjenestebolig til det noget større og mere pompøse nabohus, hvor rige københavnerfamilier tilbragte sommerferien, mens deres stuepiger og barnepiger boede i træhuset. Det er omkring 120 m² stort, og der hører et anneks på 25 m² til huset. Parrets stil er lys og enkel og indrettet med antikke møbler.

– Vores indretning er let og lys og med sommerhusstemning, for sådan kan jeg lide det – også i de mørke måneder. Vi har ingen gardiner, for lyset skal lukkes ind gennem de småsprossede ruder, siger Elisabeth.

Indretter med svensk islæt

Elisabeths mor var svensk, så som barn var hun hver sommer på ferie i Sverige. I hendes barndomshjem stod mange smukke, antikke møbler, og den gustavianske sofa i køkkenet er da også et arvestykke.

Fra Hornbæk Strand er der fri udsigt til den svenske kyst, og de naturskønne omgivelser er noget, Elisabeth og Per sætter stor pris på.

– Vi er ude at gå tur hver eneste dag med vores hund – selv i dårligt vejr skal vi ud. Det kunne jeg slet ikke undvære. Jeg nyder virkelig stranden og skoven, siger Elisabeth.

Nauren som pynt i indretningen

Naturen finder også vej ind i indretningen, for her pynter strandsten, vilde blomster og buketter fra haven i stor stil. Men Elisabeth sørger hele tiden for, at det ikke bliver for meget, for enkelhed er hendes vigtigste indretningsprincip.

– I stedet for at købe nyt til hjemmet bytter jeg lidt rundt på det, vi allerede har. Man kan godt forny sin stil ved blot at skifte et pudebetræk og flytte en vase. På den måde varierer jeg vores indretning og fornyr hjemmet – og det er ganske nemt og gratis, siger Elisabeth.

SE DE FINE RUM OG DETAJLER I SOMMERHUSET HER:

Sommerhusets køkken

1. De højthængende hylder i køkkenet giver parret mulighed for at udstille porcelæn og kander.

En ifn spiseplads i køkkenet

2. For at bløde det moderne look i spisestuen op har parret sat en antik, gustaviansk sofa sammen med et Piet Hein-bord, tre myrestole og en PH-lampe.

Nostalgisk stil i grå og tin

3. Grå og tin er en del af den nostalgiske stil, parret har skabt i hjemmet, og det går igen i mange rum.

4. Et af værelselserne har parret indrettet med med en blød daybed og et antikt, svensk klapbord i blå nuancer. Her rykker de ofte morgenkaffen eller aftensmåltidet ind, fordi der er en hyggelig atmosfære.

5. Der er terrasser på begge sider af huset, så parret er sikret både morgen- og aftensol året rundt. Fra soveværelset er der direkte adgang til den ene terrasse.

6. Hjemmet er indrettet med svensk islæt, og det ses bl.a. ved de små, svenske Dalarheste på det antikke bord.

7. I badeværelset passer vask og armatur smukt til husets alder. Vasken købte Elisabeth og Per på en rejse til Italien.