bolig
Boligreportage

Forvalterbolig i svensk landstil

af stylist Dorthe Kvist/Meltdesignstudio 22.04.2015
Foto: Pernille Kaalund
Madskribent Marie Melchior og hendes familie har indrettet sig med ægte countrycharme i et skønt gammelt hus fra 1850. Omdrejningspunktet i hjemmet er det store køkken, hvor der både er plads til hyggelige familiemiddage.

Det var kærlighed ved første blik, da familien vendte hjem fra Belgien for 13 år siden og så den gamle forvalterbolig i Nivå. Huset blev købt efter blot et enkelt besøg, og efter en gennemgående renovering, rummer det nu hele familien og lidt til. Huset, der er indrettet med en skøn blanding af gamle arvestykker i svensk landstil og ting med historie, emmer nemlig også af ejernes store passion for mad og hyggelige stunder. Her er der plads til masser af gæster, udeliv og ægte familiehygge.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kreativt genbrugshjem

En perle i Nivå

I det fine hvide hus fra 1850 bor kogebogsforfatter og madskribent Marie Melchior sammen med sin mand Anders Olesen og døtrene Astrid og Nanna samt hunden Holly. Lyden af fuglefløjt, en let brusen fra skoven og det knasende grus under fødderne på gårdspladsen er med til at skabe lydkulissen til fornemmelsen af et uforstyrret liv langt ude på landet, men hjemmet ligger blot en halv times kørsel fra København. Det var da også den landlige charme, den skønne gamle landbohave med små hyggelige pladser, store blomstrende buske, duftende roser, hyggekroge under æbletræerne og klassiske staudebede – og roen, der fik familien til at slå til med det samme, da de så huset udefra første gang.

– Jeg kunne bare mærke, at jeg skulle bo i det hus.

FÅ FLERE INSPIRERENDE BOLIGREPORTAGER MED ISABELLAS!

Familiens favoritrum

Fra spiseafdelingen er der et skønt kig ned igennem to lyse stuer en suite, der også bærer præg af, at Marie og Anders nyder at omgive sig med et miks af arvestykker og sjove fund. Fra stuerne er der udgang til en lille verandastue med den vidunderligste sommerhusstemning. Verandastuen bliver flittigt brugt af familien, både som udgang til haven og til at forlænge sæsonerne.

Læs også: Feminin og romantisk trævilla

Haven er en drøm

Den 1.000 m2 store have er et kapitel for sig. Haven byder på masser af hyggelige pladser under de gamle krogede frugttræer. Der er store blomstrende buske, remonterende engelske roser, som Marie holder meget af, og et langt staudebed, der er planlagt, så det næsten passer sig selv, takket være en kombination af storkenæb af forskellige sorter, sankthansurt, høstanemoner, løvefod og floks. De blomstrer på forskellige tidspunkter hele sommeren, så der hele tiden er noget smukt at se på. Og så gør de det svært for skvalderkålen at komme op.

I galleriet nedenfor kan du tage med på en hyggelig rundtur i Maries bolig i romantisk svensk landstil: