Boligreportage

Fra sommerhus til helårsbolig

af Helena Strauss og Marie Delice Karlsson 21.03.2014
Se den smukke bolig, der ligger i de perfekte omgivelser, og som er forvandlet fra et sommerhus til et smukt hverdagshjem.

I det naturskønne landskab ved Danmarks største sø, Arresø i Nordsjælland, ligger det gamle sommerhusområde Ramløse Bakker. Her har Anne-Lise Andersson fundet sit private paradis og har slået sig ned som fastboende.

Se også galleriet: Smuk bolig i landlig stil

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Huset, hun bor i, er et gammelt sommerhus af sortmalet træ. Det er 90 m2 stort og er blevet renoveret ganske meget og af flere omgange, siden det slog sine folder som sommerhus. Målet var at gøre det til et fuldt beboeligt helårshjem, men stadig bevare sommerhuscharmen og den fredfyldte stemning, som det skønne naturområde, det ligger midt i, indbyder til.

Et hjem fyldt med kuriositeter

Huset er indrettet meget personligt med en blanding af svenske og franske ting, som er fundet på loppemarkeder i Danmark og Sverige og sommetider også i Frankrig.

Læs også: Få den smukke klematis i din have

For et par år siden fik boligen en 20 m2 stor tilbygning, der fungerer som atelier, og haven er et kapitel for sig! Den er 3.000 m2 stor, så der er masser af plads til udfoldelse. Bl.a. er der små terrasser og hyggekroge rundt om i haven, så man altid kan fange en solplet.

Har du en lille bolig? Få tips til at indrette den på madogbolig.dk.

Det seneste haveprojekt er et lille orangeri, bygget af gamle vinduer og nogle aflagte franske døre. Her kan man sidde helt tæt på naturen og bare nyde den - selv når det regner, perfekt når man skal inspireres til at sin kunst.

Se med i galleriet og find inspiration til, hvordan du kan forvandle dit sommerhus til et smuk og hyggelig helårsbolig.