Lejlighed med farverige kontraster og genbrugsfund
Lejlighed

Kom på besøg hos Susanne, hvor kontrasterne i indretningen skaber den perfekte harmoni

af Kristinna Andreasen. Rediegret til web. Foto: Mia Mortensen. 24.03.2022
I Aarhus-bydelen Frederiksbjerg har Susannes familie indrettet sig med glade farver, arvestykker og finurlige genbrugsfund. Se det på en og samme tid kontrastfyldte og harmoniske hjem her.

Da Susanne Rauff Møller og hendes mand overtog den gamle herskabslejlighed i Aarhus C, var væggene gule af nikotin. En omfattende renovering senere er hele farvepaletten i spil, og det er ganske med vilje. Lofter, vægge og gulvtæpper var gule af nikotin, og parret så det som en oplagt mulighed for at rive ned og starte forfra.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

− Vi iværksatte den fulde makeover-proces, og et år efter er vi stille og roligt ved at være nogenlunde på plads. Men jeg tror alligevel aldrig, man nogensinde bliver helt færdig med et renoveringsprojekt, smiler Susanne.

Tidløse investeringer og gamle genbrugsbrug

I herskabslejligheden fra 1933 er der højt til loftet, stuk og træpaneler. Detaljer, som parret har fundet det vigtigt at bevare. Samtidig får hjemmet kant og personlighed med fine genbrugsfund og en bred farvepalet på væggene.

− Jeg elsker genbrug, og jeg vil tusind gange hellere bruge en dag på at gå på opdagelse i en gammel lade fyldt med skrald, end jeg vil ose rundt i et shoppingcenter. Når det er sagt, så investerer vi også i nye, lækre møbler såsom vores Gubi-lamper og Montana-reol. Men vi vurderer, at de har en tidløs kvalitet og tilpasningsevne, som vi vil få glæde af mange år fremover.

Kærlighed til kontraster

Det er ikke kun i parrets valg af interiør, der er kontraster. Den gamle lejlighed er nemlig fyldt med en bred pallette af flotte farver. Ved at lade faste farveelementer gå igen på tværs af alle rum har Susanne og Peter skabt en harmonisk helhed. Lyserød og vinrød samt brugen af messing er med til at binde rummene sammen.

− I vores gule hjørnestue havde vi i forvejen vores store, blågrønne veloursofa, der skulle flytte med ind. Så spekulerede jeg i, hvilken vægfarve der ville være en flot kontrast til den. Gul. Men hvilken farve ville så være flot i spisestuen? Der var den mintgrønne ret fin, så der blev et harmonisk farvekig på tværs af stuerne, fortæller Susanne.

Boligreportage: Sådan har Susanne forenet kontraster og skabt harmoni

Susanne Rauff Møllers smukke farverige lejlighed

Hvem?

Susanne Rauff Møller, 33 år og tekstforfatter, samt hendes mand Peter og deres to børn, Wilma og Georg Verner. Følg: @ved.lejlighed.

Hvad?

Herskabslejlighed på 130 m² fra 1933 i Frederiksbjerg i Aarhus C.

Susannes farverige lejlighed

Q&A

Beskriv jeres indretning

Noget af det, der kendetegner vores familie bedst, er manglen på selvhøjtidelighed. Vi griner meget, både af hinanden, med hinanden og af os selv. Det kommer nok også til udtryk i måden, vi indretter os med farver, genbrug og lidt skøre dimser og dutter.

Dit bedste genbrugsfund?

Min tulipanlampe er et genbrugsfund, som jeg fik af min søde mand i fødselsdagsgave. Den har en helt speciel betydning for mig, og så synes jeg, det er en utrolig dekorativ og smuk genbrugslampe at have stående.

Hvad er kommet bag på dig?

Gardinerne. De er helt ærligt nok det bedste valg, vi har truffet til lejligheden. Man kan godt være lidt tilbøjelig til at negligere gardiner, men vi er glade for den æstetik og funktionalitet, de bidrager med.

Stue med gulv-til-loft gardiner

Er du så heldig at have højt til loftet, bør du udnytte det. Gulv-til-loft-gardiner samler rummet i højden, og de transparente af slagsen giver et varmt lysindfald. Sofa fra Formel A og gardiner fra curtain.

Sarte kontrastfarver mellem spisestue og stue

Sarte farver kan også bruges til at skabe kontrast. I spisestuen spilles lyserøde nuancer ud mod de gule gardiner og mosgrønne vægge malet med farven Exhale fra Jotun. Spisebordet er fra Dayly Furniture med stole fra Kizon.

Indret med kontrastfarver på vægge og i interiør

Lad den ene farve føre dig til den næste, når du indretter med kontrastfarver. I stuen er væggene malet i en subtil nuance af mint, hvorfor parret valgte en vinrød Montana-reol, så de to farver kan fremhæve hinanden.

Gulvlange gardiner skaber rolig stemning

Med gulvlange, petroleumsfarvede gardiner skabes en hyggelig læsekrog i karnappen. Gardinerne er fra curtain.dk, og Susanne har tilføjet en bænk i cognacfarvet læder fra Sofa Company.

Mørkeblåt køkken fra HTH

Kolde farver såsom mørkeblå trækker varmen frem i lyse trægulve og den rustikke murstensvæg. Køkken fra HTH og væglamper fra Gubi.

Skab fra genbrug i teaktræ

Naturfarvet træ står smukt som en varm kontrast til kølige, blå omgivelser. Bananstolen og teaktræsskabet er begge genbrug.

Soveværelse med lyserøde gulvlange gardiner

Endnu engang skaber de gulvlange, transparente gardiner en hyggelig hulestemning med et blødt lysindfald, som passer perfekt til et soveværelse. De afdæmpede farver og lysindfald giver soveværelset en rolig atmosfære.

Kreativt natbord med gammel klaverbænk

Tænk i nye anvendelser, når du shopper genbrug. I Susannes soveværelse gør en gammel klaverbænk fundet i storskrald det ud for et sengebord. Vækkeuret er Arne Jacobsen, sengelinned fra Fine Nord.

Badeværelse med grønne mosaikker

Med grøn glasmosaik fra Bisazza og detaljer i messing får et småt badeværelse en stor personlighed. Spejlet er et vintagefund.

Tip: Nye fliser på badeværelset bliver hurtigt en kostelig affære, men du kan nemt pifte de gamle fliser op ved at male dem i en ny farve. Rengør først med grundrens og kalkfjerner, og slib med en rystepudser, hvis du vil udjævne relieffer. Giv så fliserne hæftegrunder, inden du maler dem med vådrumsmaling ad mindst to omgange.