MIN BOLIG | Charlotte Lynggaard
Hus

MIN BOLIG | Charlotte Lynggaard

Malene Pedersen 7.09.2015
Et sommerhus med kunstnersjæl er blevet renoveret og udvidet med sin sjæl intakt. Huset, der ligger ud mod Øresund, er rammen om Charlotte Lynggaard og hendes families liv: et liv, hvor der er rig plads til drømme, kreativ skaben og masser af børn

- Vi frøs, da vi første gang tog ud og så huset, som vi bor i i dag. Da var der ingen vej op til det, men det føltes lidt som et eventyr. Michel og jeg købte huset af et ældre ægtepar, en teater-instruktør og skuespiller, selvom vi ikke havde det højeste bud. De følte, at vi mindede om dem, da de var unge, og håbede, at vi ville fortsætte livet her i den samme ånd. De første to uger her var vores “bryllupsrejse”, og så tog vi arbejdsbukserne på og begyndte at arbejde. Det var meget romantisk – i et par dage.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Da jeg blev gravid, fortsatte vi med at arbejde, selvom det var svært med små børn omkring os. Derefter tog vi en pause, forlod alt og flyttede til Paris. Da vi kom tilbage, byggede vi køkkenet.

LÆS OGSÅ: Hvad har du i kufferten, Charlotte Lynggard?

- Køkkenet er altid fyldt med børn. Min bror Sørens tre børn (den fjerde er på vej), vores tre børn og deres venner. Når jeg er alene, sidder jeg i stuen og kigger på havet. Mellem huset og havet er der en lille “hemmelig” skov, hvor vi gerne griller, og Sofia har for nylig holdt en fest derinde under træerne. Vi svømmer fra molen dernede, for de stærke strømme gør havet rent nok til en dukkert.

- Fascinationen af Japan begyndte med min far. Derhjemme, da jeg var helt lille, sad vi ved lave japanske borde, badekarret var indrammet i træ, og jeg kunne spise med pinde, fra jeg var fem år. Min far rejste ofte til Japan, og vi er vokset op i en stilfuld blanding af japansk og skandinavisk interiør.

- Jeg har også rejst dertil et par gange og er blevet inspireret. Jeg kan godt lide, at de er perfektionister i alt, hvad de gør, og at de er lidt skøre. Vores badeværelse er meget japansk inspireret, det samme er silketapetet. Stilen passer fint sammen med danske, klassiske møbler. Danske designere i 1960’erne var også stærkt inspireret af Japan.

- Jeg er en person, der har problemer med at vælge én ting. Hvis folk spørger, hvad der er min stil, er det svært at svare. Nogle gange er jeg farverig med store kjoler, andre gange i sorte kjoler eller overalls. Jeg ændrer mig gerne, og jeg elsker kontraster.

- Jeg tror, det er derfor, vi har den succes, vi har. Vi henvender os ikke til en bestemt type af mennesker, så uanset om du er til boheme eller business, gammel eller ung, elegant eller vild, så du kan finde et smykke, der passer til dig.

Psst... Du kan shoppe Ole og Charlottes smykker her

LÆS OGSÅ: Min bolig: Lise Freiesleben Hjort

- Vi står aldrig stille. Mine forældre er ligesådan, det er min undskyldning. De bor derovre på den anden side af Dyrehaven. Tiden ændrer sig, børn ændrer sig, og huset forandrer sig med dem. Michel og jeg bygger mere plads på anden sal nu, så vi kan skjule os, når børnene holder fest.

- Vi elsker at bo her. Vores liv er så travlt, men her er der roligt. Og min bedste ven bor i huset ved siden af. Vi går lange ture i skoven, svømmer og fisker.

Se flere billeder fra Charlotte Lynggaards hjem, her i galleriet: