Desserter og kager

Mette Blomsterberg citronspecier

Fyld kagedåsen med lækre citronspecier af Mette Blomsterberg. Vi garanterer for, at du og dine gæster vil elske dem.
af Mette Blomsterberg / Foto: Lars Ranek 23.01.2012
Citronspecier af Mette Blomsterberg

De fleste forbinder i dag citronspecier med juletiden, men oprindeligt var en specier det, der svarede til en gammel mønt på fire kroner.

Mette Blomsterberg har her givet os hendes bedste opskrift på citronspecier med syrlig citron, der passer perfekt til den søde småkage.

SE ALLE METTE BLOMSTERBERGS OPSKRIFTER HER!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på citronspecier af Mette Blomsterberg

Antal: ca. 25 stk.

Det skal du bruge til at lave citronspecier af Mette Blomsterberg

  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 125 g flormelis
  • 300 g hvedemel
  • 225 g smør, saltet
  • Revet skal fra 1 vasket citron

PRØV OGSÅ: Jødekager med pistacienødder

Sådan laver du citronspecier af Mette Blomsterberg

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
  2. Ælt derefter alle ingredienserne sammen til en ensartet dej, der formes til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm.
  3. Læg den i køleskabet i en times tid og skær den herefter i ¾ cm tykke skiver.
  4. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade og bag dem ved 180° i ca. 12-15 min. til de er let gyldne.
  5. Afkøl specierne på en bagerist og opbevar i en tætsluttende dåse

Find flere lækre Mette Blomsterberg-opskrifter her:
Mette Blomsterberg VANILJEKRANSE
Mette Blomsterberg CITRONTÆRTE
Mette Blomsterberg KOKOSTOPPE
Mette Blomsterberg JULEKRANSEKAGE
Mette Blomsterberg KANELTRØFLER
Mette Blomsterberg LEMON CURD TÆRTE
Mette Blomsterberg NAPOLEONSHATTE
Mette Blomsterberg PECANTÆRTE
Mette Blomsterberg VALNØDDE-CUPCAKES
Mette Blomsterberg NOUGATTOPPE