forside_weekend-liv-i-ordsherred
Sommerhus

Sommerhuskøb gemte på uheldig overraskelse: Så tog Emilie og Jesper en drastisk beslutning, og nu har de fået drømmehuset

af Mette Helena Rasmussen. Redigeret til web. Foto: Tia Borgsmidt 1.08.2022
Det originale sommerhus i Ellinge Lyng i Odsherred var i dårlig stand, så Emilie og Jesper Kiær-Rasmussen rev det ned og byggede et nyt op. De nybyggede rammer er i stil med fortidens sjæl og bliver brugt hver weekend.Tilsammen har de fået huset, ligesom de ville

Emilie og Jesper Kiær-Rasmussen købte det ældre sommerhus i Ellinge Lyng for nogle år siden, fordi hun i sin barndom var vant til at have et familiesommerhus i netop det område, og fordi det samtidig kun ligger en times kørsel fra parrets hjem på Østerbro i København.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sommerhuset stod dog ikke til at redde, så de måtte bygge nyt.

– Vi troede, at det bare krævede en lille renovering af det gamle gasbetonhus, men der var fugt i husets fundament. Derfor foreslog Jesper, om vi ikke bare skulle rive det ned og starte forfra og bygge noget nyt, fortæller Emilie.

Jesper arbejder som byggeleder, så han kunne sammen med sin far stå for renoveringsprojektet. Mens det stod på, flyttede familien ind i annekset og indrettede et nødkøkken i garagen.

– Det var en god tid. For os handler sommerhusdrømmen om bare at være sammen og være i naturen. Weekenden føles altid længere her. Det er noget andet end at bo på Østerbro. Vi elsker byen, men det er dejligt at komme ud og skulle noget helt andet. Både at skulle bygge og bare kunne slappe af. Vi bruger sommerhuset hver weekend og i alle ferier. Vi skal faktisk til at øve os i at være lidt mere hjemme på Østerbro, siger Emilie.

Emilie elsker at tage på loppemarkeder og kigger ofte på dba.dk efter gamle møbler og interiør, der kan give sommerhuset sjæl, for det har for Emilie været vigtigt at skabe så personligt et udtryk som muligt.

– Vi ville egentlig gerne have et gammelt, klassisk dansk sommerhus, men vi har i stedet bygget en moderniseret version af et gammeldags sort sommerhus fyldt med moderne teknologi, opvaskemaskine og varmt vand i udebruseren. Vi har valgt hvidmalede profilbrædder, naturlige, bløde materialer og nedtonede farver for at skabe det helt rigtige udtryk, fortæller Emilie.

Gør det hele selv

Alt i sommerhuset er nøje udvalgt. Køkkenet af egetræsfinér er tegnet og snedkereret af Ilopa Studio, fliserne på badeværelset er håndlavede og specialdesignede af Marokk og har været længe undervejs, og vasken er et genbrugsfund. Tilsammen har de fået huset, ligesom de ville – nybyg, men med en gammel sjæl:

– Jesper har haft hvert et bræt i huset i hånden. Han har knoklet og bygget alt selv. Det var vigtigt for ham at få så højt til loftet som muligt og skabe loft til kip. Vi har valgt alt fra køkkenet til fliserne på badeværelset og stråhattene i entréen med omhu. Jeg fik lov til at indrette, mens Jesper byggede. Jeg brugte hele min barsel på at finde møblerne og tingene til huset.

weekendliv-i-ordsherred_sommerhus_profil

Hvem?

Emilie og Jesper Kiær-Rasmussen. Emilie er socialpædagog, mens Jesper er byggeleder. Parret har to børn, Rosa og Ellen.

Hvad?

Nybygget sommerhus fra 2019 på 104 m² i Ellinge Lyng, Odsherred.

front_hus_sommerhus_facade_liggestole_solsenge_terrasse

Fra køkkenalrummet er der direkte adgang til den store træterrasse. Emilie har fundet solsengene på dba.dk, og hynderne er fra Madam Stoltz. Du kan selv få sammenhæng mellem havemøblerne ved at købe nogle i træ og male dem i samme nuance.

koekken_taeppe_maatte_egetrae-koekken_sommerhus.

Samme træsort på både skuffer og bordplade skaber et helstøbt udtryk i køkkenet. Tilføj messinggreb for at give det et luksuriøst udtryk. Køkken af egetræsfinér fra Ilopa Studio, greb fra Kyner & Co. og vask fra Villeroy & Bock købt hos Medina Interiør.

Tip: Tænk over de materialer, du vælger at indrette dig med. Passer de ind i omgivelserne og husets stil? Træ og flet er et godt valg til sommerhuset. Indret også med lyse, lette toner, så du holder baggrunden neutral.

spisestue_stue_koekken_vitrineskab_trae_fransk-flet_egetrae

Indret med samme træarter på møbler og gulv, f.eks. lys eg, som passer godt ind i sommerhusstemningen. Vitrineskabet har Jesper selv bygget af gamle vinduer fra genbyg.dk. Spisebordsstolene fulgte med det oprindelige gasbetonhus, og fyrretræsbordet er et loppefund. Kurvelampe fra Søstrene Grene.

loppemarked_loppefund_genbrug_ikea_stue_flet_bambus_sommerhus_trae

Emilie elsker at tage på loppemarkeder for at finde ting til sommerhuset, som allerede har en historie. Kurvestole og fletmøbler er et godt sted at starte, hvis du vil indrette dig i klassisk sommerhusstemning som hendes. Stole, bord og billeder er alle genbrugsfund, mens sofaen og skabet er fra Ikea.

sommerhus_sovevaerelse

Soveværelset er indrettet lyst med feminine undertoner, hvor det blomstrede sengetæppe giver diskret nostalgi. Knagerække og sengetæppe har Emilie fundet på dba.dk, og sengetøjet er fra Søstrene Grene.

sovevaerelse_spejl_teak_flet_bambus_sommerhus

Emilie fandt bogkassen i sine forældres kælder, og teakspejlet er fra den lokale genbrugsbutik. Kosten er fra Tine K Home, og stolen er fra FDB Møbler.

Tip: Pladsen er ofte trang i sommerhuse, så gå efter mange mindre møbler og masser af udsmykning til væggene for at få personlighed i indretningen.

baenk_hatte_fle_bambus_entre_forgang_trae

Der er intet som en sommerhat, der kan skabe stemning i et sommerhus. Hæng dem op på kroge på væggen, så de pynter, når de ikke er i brug. Hattene er fra H&M og Zara, og bænken har de købt i den svenske boligbutik Granit.

bad_badevaerelse_trae_skammel_sommerhus

De håndlavede fliser på badeværelset har Emilie og Jesper fået specialfremstillet i Marokko gennem fliseforhandleren Marokk. Malkeskamlen stod i det originale sommerhus, det afsyrede fyrretræsskab er et loppefund, og brusearmaturet er fra Medina Interior.

bambus_spejl_badevaelse_hylde_vask_armatur_retro_sommerhus

Når du indretter sommerhus, kan du gå efter ting, der passer naturligt ind i omgivelserne – også når det gælder stilen på badeværelset. Glem standard-vaskeskabet, og tænk i farver, materialer og stemning som i retsen af huset. Emilie har fundet et gammel "skolevask" og træhylder.'