Boligreportage hos Trine Krebs
Boligreportage

Trine har den smukkeste hoveddør, vi nogensinde har set!

af Gaia Rasmussen. 8.02.2024
Foto: Kira Brandt.
Et genbrugsmøbel fra nær og fjern, døre med malede grøntsager og blomster samt lerpudsede vægge. Det er noget af det, der tilsammen skaber den personlige stemning i Trine Krebs’ hjem ved Kirke Hyllinge på Sjælland.

Boligreportage: Trelænget gård med genbrugsmøbler

Højt oppe på en bakke med udsigt over Isefjord ligger et hyggeligt landsted. Til gården hører marker og en stor, økologisk køkkenhave, som Trine Krebs, der har boet på gården i 11 år, dyrker i samarbejde med udvalgte restauranter i København.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville bo på landet. Jeg er så tryg, glad og stolt over at bo herude, og så elsker jeg det åbne landskab, mine naboer og de hjemmedyrkede grøntsager, fortæller Trine.

En bunke skrammel

Indretningen på gården er et miks af stilarter, fordi Trine gerne vælger genbrug frem for alt. De fleste møbler er fra 60’erne og 70’erne og fundet second hand. Der er også nogle enkelte småmøbler, som Trine selv har bygget af overskydende gulvbrædder fra renoveringen af gården.

– I virkeligheden er mine møbler jo en bunke skrammel fra nær og fjern, som er mere eller mindre tilfældigt udvalgt, fordi jeg ikke ønsker at købe nye møbler, siger Trine.

Indretningen hænger på fineste vis sammen. De lerpudsede vægge, de douche farver og en sparsom og enkel sammensætning af møbler med få romantiske indslag, som gør hjemmet personligt og unikt.

– Væggene er isoleret med træfiber, og alle overflader er pudset med naturligt ler. Det gør, at indeklimaet er helt fantastisk, og det samme er farverne, hvis du spørger mig, fortæller Trine.

3 tips til at få Trines landlige stil

  1. Mal blomster og grøntsager på vægge og døre for at give indretningen personlighed. Du kan sagtens begynde i det små med en lille æske eller et lærred, du hænger op.
  2. Genbrug er godt, men det kan være svært at skabe en sammenhæng. Vælg altid møbler af samme træsort og tekstiler i nedtonede nuancer, så passer det mere naturligt sammen.
  3. Selvom du har et stort hjem, behøver du ikke fylde det med møbler og nips, så længe du husker at indrette alle flader. Så kommer rummene ikke til at se tomme ud.

En grøntsagsport indenfor

Trine går meget op i kunst og at udsmykke gården med smukke motiver, der gør hende glad i hverdagen.

– Jeg kunne godt tænke mig, at mit landbrug skal bugne af kunst, både ude og inde. Kunst er mange ting. Det er musik i marken, gavlmalerier på stalden, skulpturer i haven og særlige måder at anlægge det grønne på, siger Trine.

Derfor er Trine begyndt at pynte sit landsted med forskellige dekorative malerier, som passer til de landlige omgivelser.

– Jeg har fået kunstneren Mette Brodersen til at male min entré. Hun har malet flotte, hjemmehørende blomster og grøntsager rundt om mine døre og vinduer direkte på væggen. Hun har også malet hele indersiden af hoveddøren til med grøntsager, så det bliver en slags grøntsagsport, fortæller Trine.

Kom med indenfor i boligen her

Trine har fået kunstneren Mette Brodersen til at male dekorative grøntsager på indersiden afhoveddøren, så den minder om en antik, botanisk plakat.
I entréen har kunstneren Mette Brodersen malet en rødkløver, hør og morgenfrue direkte på væggen. Det binder ude og inde smukt sammen.
De fleste af Trines møbler er genbrugsfund, for eksempel spisebordet og den store skænk. På skænken står en plakat, Skab mere liv i haven, som Trine har været med til at lave i forbindelse med et stort, fælles køkkenhaveprojekt for nogle år siden.
Stuen har hun indrettet sparsomt med få, velvalgte møbler, og på væggen hænger et kunstværk af Marianne Eriksen. Det er en gave fra Trines kolleger, så på hver af de hvide tråde har de skrevet en hilsen til hende. Derfor betyder kunstværket meget for hende.
I direkte forbindelse med hovedhuset er Trines drivhus, så hun kan nyde det overdækkede uderum de fleste af årets sæsoner.
Sengegavlen har Trine selv bygget af genbrugsmaterialer, og soveværelset er indrettet i nedtonede nuancer, så det kan være et roligt helle for hende.
Fra et gammelt egetræsspisebord, som hun har arvet fra sine bedsteforældre, til et højt kontorbord med bordplade af douglasfyr. Trine har selv lavet det smarte bord, som passer perfekt ind under de skrå vægge.
På væggen i gangen er der et originalt almuemaleri, som Trine har bevaret. Skobænken har hun bygget af brædder fra renoveringen af huset.