boligreportage_luna_hoerdum_lejlighed_vintagefund.
Lejlighed

Gå på opdagelse i Lunas vintageparadis: ”Vores hjem er altid lidt i forvandling”

af Rikke Graff Juel. Redigeret til web. Foto: Anitta Behrendt. 18.02.2022
Luna elsker historier. I hendes lejlighed på Østerbro har de mange fortællinger i form af kunsthåndværk, arvet gods og rejseminder deres faste pladser, selv om hjemmet er i evig forandring. Kom med på besøg.

Man skal ikke træde mange centimer over dørtærsklen til Luna Signe Hørdum Nielsen og Jeppe Aagaard Junkers lejlighed på Østerbro, før man fornemmer, at her bor en idérig og kunstnerisk sjæl. Her er det ikke standardløsninger og strømlinet konceptindretning, som præger rummene, men en bredtfavnende æstetik, hvor italienske glasvaser, afrikanske masker og siciliansk keramik har fundet plads sammen med tegneseriefigurer og klassisk dansk midcentury-design.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Vores hjem er altid lidt i forvandling. Hvis ikke fysisk så i mine tanker og idéer. Jeg betragter, tænker, fornemmer og tester, hvordan rummene bedst kan indrettes, og jeg må indrømme, at ændringerne herhjemme oftest er styret af min intuition og ikke af trends og tendenser, siger Luna og fortsætter:

– Jeg prøver at beherske mig for ikke at føre alle mine idéer ud i livet, når jeg får en pludselig indskydelse. Jeppe har brug for, at vi lige tænker over nye projekter, hvor jeg mest har lyst til at gøre det med det samme.

Luna har efterhånden lært af de indretnings-ups’ere, der følger med at være impulsiv, og derfor bestiller hun nu altid farveprøver, før hun går i gang med at male et rum.

Ifølge hende selv er det dog ikke i farvevalget, at hun er mest eksperimenterende.

– Det er ofte den samme pallet, som jeg vender tilbage til, og her er blå klart min favorit, fordi den giver mig ro. Jeg kan godt lide at holde det tone-i-tone og så bruge komplementærfarver på pudebetræk, lamper, vaser osv., siger hun.

Fine fund på faste pladser

Lejligheden, som danner basen for det lille trekløver, er Jeppe kommet i, siden han blev født, da den har tilhørt hans farmor og farfar. Selv er Luna opvokset i et hjem med både ligheder og modsætninger til det hjem, hun selv har skabt.

– Jeg er ikke opvokset i et designhjem, men det var et kreativt og personligt hjem, der emmede af, at vi var en stor familie med mange børn. Der var plads til os børn, der var genbrugsfund, arvestykker, storskraldsguld og rejseminder. Faktisk var der ting alle vegne, hvilket måske er derfor, at jeg i dag elsker rene overflader og orden, siger Luna, der godt kan lide, at ting har en plads.

Blandt de mange skæve fund er ordenssansen også til at få øje på. Her er der givet plads til store rene flader, og kreativiteten og de mange skønne fund er samlet i klynger. Hjemmets vitrineskabe, sættekasser og tableauer er et eksempel på, hvordan Luna forener sit behov for orden med sin passion for historiefortælling. Lejligheden er fuld af ting og møbler med mange år på bagen, og meget af det har hun slæbt med hjem fra rejser og loppemarkeder og derefter fra hjem til hjem.

– Min farmor tog mig altid med på loppemarkeder, da jeg var lille. Loppefund giver de skæve detaljer, der gør et hjem interessant. De beretter om et levet liv, der går videre i nye rammer og en ny kontekst, siger Luna, som ikke kun er på jagt efter ting til privaten, men også til sin butik, Moro Moro.

– Oftest kommer jeg hjem med en masse andre ting, som jeg slet ikke havde forestillet mig, og det er netop derfor, jeg elsker loppemarkeder. Det er aldrig til at vide, hvad man kommer hjem med. Mange af de vintageting, jeg finder til butikken, har jeg lyst til selv at beholde, og så kommer de lige hjem forbi først. Det sker også, at de aldrig kommer videre.

Boligreportage: på besøg hos Luna Signe Hørdum Nielsen

boligreportage_luna_hoerdum_vintagefund

Hvem?

Luna Signe Hørdum Nielsen, 34 år, indehaver af Moro Moro studio, sammen med Jeppe Aagaard Junker, 35 år, it-ingeniør, og deres søn, Bille på to år. Se mere på Moromoro.dk og på instagramprofilerne @moromorostudio og Lunas personlige profil @dermond_luna.

Hvad?

Andelslejlighed på 95 m² på Østerbro i København.

boligreportage_luna_hoerdum_reol_lper.

Q&A

Hvad var det første møbel, du købte, da du flyttede hjemmefra?

Det var en stor kommode i teak med skuffer i alle mulige forskellige størrelser. Jeg havde faktisk et hav af kommoder, som jeg havde fundet til storskrald gennem årene og sat i stand. Det var en stående joke, da min familie hjalp med at flytte.

Er du ordensmenneske eller et rodehoved?

Jeg er lige dele af begge. Organiseret kaos – jeg elsker orden og rene flader, men jeg roder også helt vildt i mine skabe og skuffer. Heldigt, at lågerne kan lukkes.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi for dig?

Det er nok mine forskellige masker, der hænger rundtom i lejligheden. De er fundet på rejser rundtom i verden og minder mig om gode stunder.

Hvad vil man altid kunne finde i dit hjem?

Blomster! Jeg fik min første bog om blomster af min farmor tilbage i 1991, da jeg blev fem år. Min farmor elsker blomster og særligt Danmarks vilde blomster, som vi altid plukkede, når vi luftede hendes hunde. Måske er det også derfor, at jeg bedst kan lide blomster som solsikker, valmuer, kornblomster, fingerbøl og de hvide blomster på skvalderkål. Jeg blander dem med købeblomster og binder selv buketterne.

boligreportage_luna_hoerdum_spisestue_designerstole

Giv spisepladsen et legende udtryk med forskellige spisebordsstole, og skab sammenhæng ved at lade et enkelt element, som f.eks. det flettede sæde, gå igen i alle stole. Stolene rundt om bordet er næsten alle genbrug. Pendlen er fra Normann Copenhagen. Bag spisebordet, som Lunas kæreste, Jeppe, har lavet, hænger bogreoler fra Trævarefabrikernes Udsalg. Oven over hænger en fransk udstillingsplakat købt hos Empty Walls. Plakaten med solsikker af kunstner Kirstine Hammershøj kan fås hos Moro Moro Studio. Keramikskålen på væggen er købt hos en lokal keramiker på en rejse til Sicilien.

boligreportage_luna_hoerdum_hvidt_koekken_skakternet_gulv.

Et mønstret gulv er en god måde at give et afdæmpet køkken lidt kant, og med åbne reoler bliver dine farverige glas og keramikkopper en del af indretningen. Keramikken er fundet forskellige steder på Sicilien, skålen er mexicansk. Glassene er en blanding af Moro Moro, Murano-vintagefund og FindersKeepers-køb. Kanden er en mundblæst Murano. Sættekassen er fra Søstrene Grene. Væggene er malet med Exhale fra Jotun.

Tip: Hæng en knagerække på bagdøren, og brug dekorative stofnet til pant og anden affaldssortering.

boligreportage_luna_hoerdum_stue_sputniklampe_rundt_sofabord.

Giv øjet noget at gå op opdagelse i ved at tilsætte detaljer i krom, der bryder med de douche nuancer. Sofaen er fra Ilva og puderne fra Loulé. Gulvtæppet er fra Rugvista, og væglampen er vintage. Væggene er malet med Airy Green fra Jotun, som matcher det store værk af Julie Mehretu fra hendes udstilling på Louisiana i 2007. Det lille billede er fra Empty Walls, og masken er fra Moro Moro. De to sofaborde i forskellige højder og former giver tilsammen et skulpturelt og spændende udtryk. Det høje har Luna selv sammensat af en fod og en marmorplade fundet i en genbrugsforretning. Bordet med trælameller er fra Ellos.

boligreportage_luna_hoerdum_stuer_en_suite

Luna er fascineret af ansigtsmotiver, og på væggene i både stuen og spisestuen hænger masker, der binder de to rum sammen. Gulvskulpturen i keramik er købt på et loppemarked i Forum, og har været brugt til en musikvideo i Hamborg i 1980’erne. Taburetten er designet af Poul Hundevad og er et meget værdsat arvestykke fra Jeppes farfar.

boligreportage_luna_hoerdum_lyseblaa_chartol

Et gammelt chatol kan fungere som en arbejdsstation i stuen, hvor du kan lukke af for rodet. Luna fandt chatollet gratis på dba.dk og gav det nye messinggreb og malede det med er Karibik 4C fra Røverkøb. Taburetten er fundet brugt, og de ni keramikansigter på væggen er af kunstneren Vivi Bendixen.

boligreportage_luna_hoerdum_malet_skab.

Brug radiatoren til små tableauer ved at placere en marmorplade som fundament. På væggen hænger et snoet keramikspejl fra &K og en lille knage til halskæder. Bambustaburetten er fra Jysk.

boligreportage_luna_hoerdum_sovevaerelse_lyseblaa_vaeg

Soveværelset er indrettet i rolige farver og med hyggen som den vigtigste faktor. I stedet for en sengegavl har Luna malet et felt på væggen, som indrammer sengen. De runde spejle har hun selv malet delvist i samme tone som feltet på væggen. Både gardinet og sengetæppet er fra Ellos, og puderne har Luna syet.