Vesterbro-lejlighed, der afspejler bydelens rå stemning
Lejlighed

Vesterbro-lejlighed med inspiration fra bydelens rå stemning

af Pia Olsen / Living Stories. Styling Rikke Graff Juel. Foto: Anitta Behrendt 6.09.2021
For Marie-Louise Hald og Michael Johansen er det vigtigt, at deres hjem på Vesterbro afspejler den industrielle fortælling, som området har. Kom med indenfor i det på én gang rå og harmoniske hjem.

Vesterbro. Københavns tidligere arbejderkvarter. Flere steder træder den rå arv stadig tydeligt frem, som i Kødbyens industrielle bygninger eller de dunkle baggårde, der ligger side om side med designbutikker og lækre caféer. Her har Marie-Louise Hald og Michael Johansen fundet deres første fælles hjem på 2. sal.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Da vi skulle i gang med at indrette efter vores renovering af lejligheden, var det vigtigt for os at spejle stemningen her på Vesterbro. Området har stadig noget råt og industrielt over sig, og den fortælling køber vi ind i, når vi vælger at bo her, fortæller Marie-Louise Hald.

I køkkenet har parret valgt hvide fliser til væggen, og de går hele vejen op til loftet, hvilket giver samme udtryk som Vesterbros gamle slagtehuse blot et stenkast væk.

Lyssætningen i lejligheden er baseret på lamper med en enkel og industriel formgivning som f.eks. Bestlites arbejdslampe, der oprindeligt blev designet til diamantsliberne i Birminghams juvelerkvarter. Men der er også drysset nøje udvalgte keramikfund, poetiske lysestager, DIY-møbelprojekter, mundblæst glas og bløde tekstiler ud over parrets 88 kvadratmeter.

– Vores hjem afspejler os begge, og derfor er indretningen en blanding af det rå og maskuline mod det delikate og feminine. Det er lykkedes at flette de to retninger ved at være meget omhyggelig med, hvad vi sætter sammen, siger Marie-Louise Hald og fortsætter:

– Vi har fået skabt en rød tråd, så du føler, du kommer ind i et univers, det sekund du træder ind over dørtærsklen.

LÆS OGSÅ: 16 praktiske køkkenlamper

Stringente farvevalg

For at skabe sammenhæng i hjemmet har Marie-Louise Hald og Michael Johansen valgt at holde sig til en meget enkel farvepalet med grå som den bærende farve. For eksempel er samtlige vægge malet i en varm lysegrå.

Men grå fås i mange nuancer, og det giver parret albuerum til at eksperimentere. Blandt andet har de malet alle deres vindueskarme og paneler i en mørkere grå tone, for at indretningen får lidt ekstra kant.

– Grå er vores basisfarve, og vi er gået efter en palet af grå nuancer, fordi grå er smuk sammen med naturlige materialer som egetræ og læder, som vi elsker at bo med. Ægte materialer ældes naturligt, og vælger du en god kvalitet, holder de i mange år frem – både træ og læder bliver kun flottere med tiden, siger Marie-Louise Hald.

Parret har øje for, at det grå univers kan fremstå lidt køligt og stilrent, og derfor har de valgt at bløde udtrykket op med træ og læder. F.eks. med Den Spanske Stol, som endelig har fået en plads i hjemmet efter at have stået på Michaels ønskeliste i en årrække.

– Det er Michaels favoritstol, men jeg er også ret vild med den. Stolens materialer giver stuen så meget varme. Man sidder virkelig godt i den, og det er hyggeligt, at man lige kan stille en kop te eller et glas rødvin på armlænet, siger Marie-Louise Hald.

Fan af messing

Træ og læder er ikke de eneste elementer, Marie-Louise Hald og Michael Johansen anvender for at skabe et varmt modspil til hjemmets mange grå nuancer. Messing er også et materiale, der ligger deres hjerter nær.

– Vi er gennemførte messingfans, og jeg har en svaghed for ubehandlet messing, der får en virkelig smuk og lækker patina. Vi har valgt messing på både armaturer, greb og på emhætten, vi har fået speciallavet. Heldigvis var de oprindelige dørhåndtag i messing, så dem har vi beholdt, fortæller Marie-Louise Hald, der altid har været vild med at indrette sig:

– Det er en måde at udtrykke mig på. Vores indretning fortæller, hvor vi er lige nu i vores liv. Derfor er der meget fokus på, at omgivelserne skal være rolige. Vores liv er ret travle, og når vi kommer hjem, har vi brug for at kunne træde ind i et roligt univers for at lade op.

LÆS OGSÅ: 11 emhætter, der er pæne og praktiske

Boligreportage: Gennemtænkt og nøje udvalgt

Marie-Louise Hald, 27 år, marketingmanager, og Michael Johansen, 35 år, digital forretningsudvikler.

Hvem? Marie-Louise Hald, 27 år, marketingmanager, og Michael Johansen, 35 år, digital forretningsudvikler. Følg parret på @kvadrat1670.

Hvad? En lejlighed på 88 m² på Vesterbro i København.

Gardiner tilføjer et taktilt element i hjemmet, skærmer mod indblik og forvandler skarpe solstråler til et blødt dagslys.

Gardiner tilføjer et taktilt element i hjemmet, skærmer mod indblik og forvandler skarpe solstråler til et blødt dagslys. Gardinerne er fra &Drape, og lampen er fra Flos.

Spisebordet er et vintage Eames-design fundet brugt, mens Eames-stolene er købt hos Paustian. På spisebordet står lysestager fra Menu og Ester & Erik sammen med det mundblæste Natura-fad fra Royal Copenhagen.

Bliv inspireret af dit kvarters stemning som her, hvor parret har indrettet deres køkken med hvide fliser i loftshøjde, der sender referencer til Kødbyen.

Bliv inspireret af dit kvarters stemning som her, hvor parret har indrettet deres køkken med hvide fliser i loftshøjde, der sender referencer til Kødbyens industrielle slagtehusstemning. Køkkenet er fra &Shulf, barstolene, og lampen over køkkenøen er fra Frama. Emhætten i messing er speciallavet af Nilroy, mens de to væglamper er fra Menu.

Lav nogle skjulte hylder i køkkenet, hvor du kan gemme ting, du ikke vil have stående fremme.

Udnyt pladsen i køkkenet, der hvor køkkenskabe i standardmål ikke lige passer ind, og lav i stedet nogle skjulte hylder, hvor du kan gemme ting, du ikke vil have stående fremme. Morteren er fra Morsøe, skærebrædderne er fra Muubs, og marmorpladen er fra H. Skjalm P.

Indret dine vægge med en reol, der fungerer som display for alle dine favoritsager.

Indret dine vægge med en reol, der fungerer som display for alle dine favoritsager. Reolen er fra Frama, mens sofaen er købt hos Bolia. Puden og plaiden er fra Compliments, og gulvtæppet er fra Hay. Det sorte sofabord er fra Mater, mens marmorbordet er fra &Tradition.

Til venstre i billedet ses Den Spanske Stol, designet af Børge Mogensen for Fredericia Furniture. Piedestalen er ét af parrets DIY-projekter. Herpå står en gulvvase fundet på et loppemarked, og på væggen hænger et værk af Noa Noon Gammelgaard.

Skab spil i din fordelingsgang ved at lege med forskellige nuancer af samme farve.

Skab spil i din fordelingsgang ved at lege med forskellige nuancer af samme farve. Her er væggen malet med Tidløs fra Jotun, der er en varm lysegrå. Paneler og dørkarme har fået Valmuefrø også fra Jotun, mens loftet er holdt i hvidt. Spejlet er fra Ferm Living.

Skab et skødesløst udtryk med en lav seng.

Skab et skødesløst udtryk med en lav seng, og understreg ved at lade sengetæppet flyde let ud på gulvet. Sengetæppet er fra Compliments, puderne er fra Frama, og gardinerne er fra &Drape. Pendlen er fra &Tradition.

LÆS OGSÅ: 9 trendy rispapirlamper til dit hjem