fliser-og-klinker-til-badevaerelse_inspiration
Badeværelse

11 badeværelser med forførende fliser

Lørdag, 12. marts 2022 - 12:06 – af Rita G. Dam og Charlotte Kobberøe Fink / Foto: Claudi & Capion, Jens Barslund, Anitta Behrendt, PR, Tia Borgsmidt, Birgitta Wolfgang, Mia Mortensen, Mikkel Tjellesen og Christina Kayser O. 12.03.2022
Vi har samlet 11 stilfulde badeværelser med farverige eller grafiske fliser, og som med garanti vil skabe wow-effekt, når man træder ind på badeværelset! Og så får du selvfølgelig også masser af tips til at vælge de rette til netop din stil.

Vi tilbringer en stor del af vores tid på badeværelset, så hvorfor ikke gøre det ekstra smukt at se på?

Tør jeg vælge farvede klinker eller et atypisk flisemønster på badeværelset?

Fliser er som oftest en fast del af badeværelse, og ofte tyer vi til de hvide og klassiske af slagsen, for at de ikke skal gå hen og bliver umoderne. De seneste år er mange af os dog generelt blevet modigere med vores flisevalg – både hvad angår farver og valg af mønstre. Det kræver selvfølgelig lidt mod at udfordre de klassiske klinker, men et badeværelse får hurtigt masser af personlighed og karakter med et mere atypisk flisevalg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du stadig sværger mest til en afdæmpet flise, så kan du også vælge en i natursten, der har en mere organisk og spændende overflade – eller du kan fokusere på mønstret, som fliserne lægges i, eller selve flisens form og lade en af de ting udgøre det spændende element på badeværelset.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger fliser til badeværelset?

Udover at valget af fliser selvfølgelig skal passe til din stil og det udtryk, du ønsker på badeværelset, skal du også tage stilling til, hvor de skal lægges. Skal de blot være på gulvet, eller skal de også gå op ad væggen? Skal der eventuelt flere forskellige slags fliser i spil for at gøre udtrykket endnu mere personligt? Vær også opmærksom på, at vælger du meget store fliser, så sætter det også større krav til, at de bliver lagt korrekt, da de mindste ujævnheder kan få fliserne til at hælde. Til gengæld er fugerne lettere at rengøre, end hvis du går med en omgang mosaikfliser.

Husk også at vælge fliser, som er overfladebehandlet og kan holde til både slid, rengøringsmidler – og i bruseren og bag håndvasken – daglig vandpåførsel. En anden ting, du med fordel kan være opmærksom på, er valget af fuger. Hvis fugefarven står i stor kontrast til flisernes farve, kommer der fokus på selve mønstret, de er lagt i. Eventuelle ujævnheder vil også tydeligere kunne ses. Vælger du derimod en fuge, der ligger tættere op ad klinkens farve, vil man i højere grad fokusere på farven og strukturen.

Masser af inspiration til fliser og klinker på badeværelset

fliser-badevaerelse_groenne_mosaikker_-glasmosaik-fra-bisazza

Foto: Mia Mortensen

Vil du virkelig skabe blikfang på badeværelset, så gå efter mosaikker i forskellige nuancer inden for samme farve. Her er det glasmosaikker fra Bisazza.

fliser_sildeben_badevaerelses_beige_klinker

Foto: Mia Mortensen

Vil have neutrale fliser, så kan du i stedet lege med mønstret. De italienske fliser i beigegul nuance er lagt i et smukt sildebensmønster, der understreger badeværelsets herskabelige udtryk. Du kan også lade fliserne gå helt op til loftet, hvis du sværger til det klassiske hoteludtryk.

Hvis du går efter helt klassiske og minimalistiske fliser, kan det være flot at vælge en version med et diskret mønster i. Det gør udtrykket lidt mere spændende.

Fliser i lavasten har et helt specielt udtryk, som gør dine fliser mere rustikke at se på.

Klassiske, kvadratiske fliser – dog i en frisk blå farve, som hurtigt skaber masser af personlighed. Fliserne er fra File Under Pop.

fliser_badevaerelse_klinker_moenstrede_sekskantede_

Foto: Christina Kayser O.

Du kan med fordel arbejde med flere forskellige typer klinker på badeværelset for at gøre udtrykket endnu mere personligt. Her får grafiske fliser på gulvet modspil af de sekskantede mosaikker i badeområdet.

fliser_badevaerelse_klinker_inspiration_kvadratiske_fliser

Foto: Ditte Capion

Store, kvadratiske gulvfliser i natursten skaber en smuk overflade på badeværelsesgulvet, som samtidigt giver god plads til, at rummets messingdetaljer får lov til at tiltrække sig opmærksomhed.

Er du vild med farver, så gå efter badeværelsesfliser i en markant farve, som både gør dig frisk og glad i låget, når du hver morgen træder ind i rummet.

Foto: Mikkel Tjellesen

Har du ikke mod på at gå all in på en helt farvet flise, så vælg en udgave som her, hvor naturstenenes grønne toner generer og skaber et spændende helhedsudtryk. Fliserne er fra Madeamano.

Vil du skabe et stort overraskelsesmoment på badeværelset, så gå efter fliser i atypiske former. Disse trekantede klinker lagt i et grafisk mønster vil uden tvivl give en vild wow-effekt. når man træder ind på badeværelset.

badevaerelsesgulv_mosaikfliser

Foto: Christina Kayser O.

Mosaikker har gjort et comeback i boligen, så er du den heldige ejer af et ældre badeværelse med netop denne type fliser, så lad dem endelig sidde! Men du kan selvfølgelig også genskabe looket fra nyt.