Vitrineskab - inspiration
Spisestue

15 vitrineskabe, der vil fuldende dit hjem

af Redaktionen. Foto: Olivia Elisabeth Yderholm 21.12.2021
Et vitrineskab er et stilfuldt, klassisk møbel, der både pynter og løser praktiske problemer i indretningen. Her er 15 vitrineskabe, der med garanti vil fuldende dit hjem!

Det er noget nærmest overdådigt over et vitrineskab, der med sit tunge ydre og glasruderne på fineste vis afslører skabets indhold.

Vitrineskabet havde sin storhedstid i midten af 1800-tallet, hvor det blev brugt som udstillingsmøbel til at vise hjemmets fineste porcelæn og krystalglas frem. Men i dag er det også et foretrukkent møbel, når der skal vælges opbevaringsløsning til stue og køkken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I dag kan du både få fingrene i en nyfortolkning og et klassisk af slagsen. Har du et moderne, stilrent køkken eller køkken-alrum, kan et vitrineskab være med til at tilføre varme og lidt romantik til rummet.

Hvad er et vitrineskab?

Et vitrineskab er et skab med glaslåger - enten for alle eller nogle af hylderne. Det er et genialt møbel til opbevaring af dit fineste glas og porcelæn - eller til at vise dine favorit pyntegenstande frem.

Vitrineskabe fåes både til at hænge op eller have stående på gulvet. Hvis du vælger et hængevitrine, frigør du plads, og det er derfor nemmere at komme til med støvsugeren. Du kan også stille en skænk under og på den måde udnytte pladsen, hvis du bor trangt. Ulempen ved et hængende vitrineskab er dog, at du skal bruge tid og energi på at hænge det op.

Inspiration: 15 smukke vitrineskabe, der vil fuldende dit hjem

Vitrineskab

Hvis du har godt med plads derhjemme, kan du fylde en væg ud med et smukt vitrineskab. Du kan evt. vælge et, hvor enkelte af skabene har almindelige låger, så du kan gemme dine mindre dekorative ting væk.

Vitrineskab

Et vinrødt vitrineskab kan fungere som et kontrastfuldt element i ellers neutrale omgivelser. Du kan evt. male væggen, som skabet hænger på, i samme farve eller nuance, hvis du vil gå eftert tone-i-tone-looket.

Vitrineskab

Et gammelt vitrineskab passer perfekt ind i sommerhuset, eller hvis du bare er mere til den landlige stil. Hvis du finder et af ældre dato på loppemarked eller i genbrug, kan du male det i din yndlingsfarve og sætte nye greb på. Så får det pludselig et helt andet udtryk.

Vitrineskab

Et vitrineskab er et alletiders supplement til opbevaringen i køkkenet. Mens gryder, pander og andre mindre mindre dekorative ting kan gemmes i køkkeskabene, kan du bruge vitrineskabet til at udstille de fineste fade, tallerkener og kopper. Mal indersiden i en kontrast til rammen udenpå.

Vitrineskab

Et stort vitrineskab giver en god effekt til stuen eller spisestuen, og flere og flere firmaer specialiserer sig i at lave smukke snedkerløsninger. Alternativt kan du sætte flere skabe ved siden af hinanden.

Vitrineskab

Hvis du ikke vil vise alt frem, kan du gå på jagt efter et vitrineskab med matterede ruder. Her er det i rødt stål, som giver det et industrielt udtryk.

Vitrineskab

Et stående vitrineskab er praktisk, hvis du har godt med plads og ikke ønsker at hænge for meget op på væggene.

Vitrineskab

Finder du et brugt smukt vitrineskab online eller hos den lokale genbrugsforretning, kan du sagtens give det en omgang med sandpapir og maling. Så får det et helt nyt udtryk. Du kan også skifte grebene ud.

Vitrineskab

Et romantisk vitrineskab i afsyret træ bidrager med en landlig stemning til dit hjem, og det kan bryde fint med en ellers stram og moderne indretning.

Vitrineskab

Du behøver ikke fylde vitrineskabet til randen - brug det i stedet som en slags montre til at udstille dine favoritvaser og andre pynteting.

Hvis du er til den romantiske stil, kan du gå på jagt efter et hængevitrine på Den blå avis eller på lokale loppemarkeder.

Vitrineskab

Der behøver ikke være glas foran alle hylderne i dit vitrineskab. Med en kombination af glas og almindelige låger kan du både gemme de klodsede ting væk og vise det pæneste frem.

Vitrineskab

Et vitrineskab er ikke ligefrem billigt, men det er et klassisk møbel, der aldrig går af mode. Møblet kan gå i arv eller sælges uden det store økonomiske tab, hvis du bliver træt af det.

Vitrineskab

Du har mulighed for at lave de fineste opsætninger i et vitrineskab med eksempelvis dit yndlingsstele, en bunke kogebøger eller dine rom- og cognacflasker.