Vaser i glas og keramik
Stue

23 vaser, der vil pynte i dit hjem

af Freja Bang Lyngbo. Foto: Mia Mortensen og Carina Krüger. 20.06.2023
Er du på udkig efter en ny vase, eller mangler du inspiration til, hvordan du skal style dine gamle vaser? Vi har fundet 16 smukke af slagsen, som garanti vil pynte i din stue!

Denne artikel indeholder sponsorerede links

Selvom en vase bare er en pyntegenstand, kan den rette af slagsen gøre meget for dit hjems udtryk. Den kan bringe en ny farve, form eller materiale ind, uden det behøver at koste dig alverden – og når du fylder den med friske, farverige blomster, bidrager den blot med endnu mere liv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan vælger du den rette vase

Medmindre du altid har friske blomster i dit hjem, kan det være en fordel at gå efter en vase, som er dekorativ og ikke ser ”bar” ud, når den står for sig selv. Det kan for eksempel være, at den har en smuk farve, en finurlig form eller et fint mønster. Nogle gange kan et par enkelte nøgne grene også være nok til at fuldende vasens udtryk.

Når du skal vælge en vase, kan du tænke over, hvad den skal bidrage med. Hvis du for eksempel har en vindueskarm eller kommode med mange små pyntegenstande, vil en stor vase være god til at bryde med udtrykket og bidrage med noget volumen. Det ser nemlig bedst ud, når genstandene, der står sammen, varierer i størrelse, farve og form.

En vase kan være med til at understrege den stil, du gerne vil bevæge dig i retning af, uden du behøver at gå all in. Det er derfor en god måde at prøve nye trends eller stilarter af. Det kan for eksempel være, at du er faldet for en bestemt farve, men ikke lige har mod på at male en hel væg lyserød. Det kan også være, du er vild med marmor, men ikke har mulighed for at investere i et bord med marmorbordplade.

7 keramikvaser, der vil klæde dit hjem

1. Hay: Stribet keramikvase

Mere inspiration: 16 store og smukke vaser

Kählervasen, Lyngby-vasen og vaser fra Royal Copenhagen er blandt nogle af de mest populære blandt os danskere. Men er du ikke så meget til det traditionelle, er der masser af farverige, finurlige og skæve vaser at finde. Både hos forhandlerne, men også på loppemarkeder, i genbrugsforretninger og er der guld at finde. Måske du kan finde inspiration i nogle af vaserne her?

Italiensk glasvase. Foto: Anitta Behrendt.

Vase fra Pols Potten. Foto: Anitta Behrendt.

Vase fra Menu. Foto: Carina Krüger.

Den lille stribede vase er et arvestykke. Den store er fra Instagram-butikken @millefiori_interior. Foto: Christina Kayser.

Vasen er fransk vintage. Foto: Martin Sølyst.

Brun vintagevase i keramik. Foto: Peter Kragballe

Vase fra H&M Home. Foto: PR.

Den orange vase er vintage. Foto: Mia Mortensen.

Fiskevasen er fra Beau Marché. Den brune er fra 101 Copenhagen. Foto: Pernille Enoch.

Vasen er fra H&M - mønsteret er malet. Foto. Pia Winther.

Lav dit eget DIY-projekt som her, hvor en simpel Ikea-vase har fået nyt liv med prikekr af neglelak.

Vase fra Broste Copenhagen. Foto: PR.

Vase fra Hay. Foto: PR.

Vase fra Studio Moro. Foto: P Wessel.

Vasen er fra et ukendt mærke. Foto: P Wessel.

vase keramik

Konkylie-vase fra Ferm Living.