diy-vase
DIY

DIY-keramik: Vase med former

af Pernille Albers. Redigeret til web af Kristine Hoffmann / Foto: Martin Panduro / Stöj Foto 3.04.2021
Med ler og maling kan du selv skabe en vild vase, der giver blikfang i hvilket som helst rum derhjemme. Find dit indre legebarn frem, og lav sjove former, og byg vasen op med pølseteknik som forklaret herunder.

Keramik og ler er moderne som aldrig før. Du behøver hverken en drejebænk eller keramikovn, men bare en klump ler for at komme i gang.

Med ler kan du nemt lave dine egne vaser, skulpturer eller ophæng, som du kan sætte et personligt præg på med både form og farve. Det er et sjovt DIY-projekt, som du enten kan hygge dig med alene eller som en hyggelig aktivitet med venner og familie. Herunder kan du se, hvad du skal bruge til at lave din egen keramik samt få guiden til at lave en vase med flotte former.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DIY-keramik: Vase med former

Giv vasen et personligt præg med ler og en flot farve. Brug den som en del af et stilleben, eller nyd den med en buket florlette sommerblomster.

Lav din egen urtepotteskjuler på samme måde som vasen. Brug en plastik- eller terrakottapotte som grundform, og sørg for, at der ikke er hul i potten, så der ikke kommer vand ud og løsner leret.

Det skal du bruge til en vase med former

 • Hvidt ler
 • En glasvase eller en plastikbeholder
 • Maling
 • Pensel
 • Skål med vand

Sådan laver du en vase med former

 1. Find en glasvase eller en plastbeholder, og brug den som grundform til vasen, så den kan tåle vand.

 2. Rul kugler og pølser af ler i forskellige tykkelser og længder, og placér dem tilfældigt på vasen.

 3. Brug slagger, der er lerstykker i vand, som fungerer som en slags lim, når du klistrer leret på vasen ovenpå hinanden.

 4. Rids let på de to overflader, der skal sættes sammen, inden du giver leret slagger.

 5. Når vasen er dækket til med lerpølser og kugler, skal du lade den tørre minimum en uges tid, så leret kan tørre rigtigt og forblive ”limet” fast på vasen.

 6. Pak den ind i plasticpose uden at lukke den helt til, så er der mindre risiko for, at leret krakelerer i overfladen. Er der noget ler, som ikke har sat sig fast, kan det limes fast til slut.

 7. Mal vasen, efter leret er helt tørt.