Indretning og trends

5 forårssysler vi glæder os til

af Annette Riis-Carstensen 3.02.2019
Foto: Karna Maffait. Regi: Panduro Hobby.
Stolte vintergækker, spraglede vibeæg og syrener på bristepunktet vidner alle om, at foråret endelig står for døren. Vi tæller dagene én for én, og har fundet 5 bæredygtige, grønne sysler og spirende påskeidéer, som vi glæder os til dette forår.

Foråret er noget af det allersmukkeste med sin helt klare friske luft, de første solståler på kinderne og lange dage udendørs. Det er som om, alt er lidt smukkere, og folk smiler lidt mere, så snart vinteren har sagt "på gensyn", og foråret har meldt sin ankomst. På en vinterdag drømmer vi os væk til de første forårsdage, så vi har samlet en liste over de ting, vi glæder os allermest til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere forårsinspiration: Lav søde sammenplantninger til boligen

Forårslisten - det glæder vi os til:

1:

At bruge så mange timer udendørs som muligt. Vi drømmer fx om at lave et uderum, hvor vi kan få jord under neglene og mærke den friske forårsluft. Det er en god idé at tænke bæredygtigt og lægge forårets løg i genbrugsemballage og æggebakker, der omdannes til muld. Brug en gammel træstige som hylde, hvor du kan stille potter på rad og række. Det pynter og gør plantningen lidt sjovere.

2:

At lægge løg i æggebakker, som med tiden omdannes til muld. Placér et løg i hvert hul, så liggger de fint på række. Der er ikke noget, som når blomsterne begynder at titte frem, så hvorfor ikke være på forkant?

3:

At forspire udendørs, så planterne får masser af sol. Har du købt en café-kaffe i papkrus, kan du gemme kruset og bruge det som hjem for forårets spirer. Så kan de sættes direkte ned i jorden med god samvittighed, når der skal plantes ud.

4:

At lave en æggende dekoration med naturlige og malede æg på en træbakke. Brug fx hønseæg af kobber i samspil med gåseæg, og lav mønstre med en gravørmaskine. Du skal bruge det lille kuglebor og bore hvert hul efter med et cylinderbor. Læg det færdigdekorerede æg i blød i 8 timer i en opløsning af vand og klorin – så opløses æggets hinde, og overfladen bliver kridhvid. Du kan se et eksempel på billedet nedenfor.

5:

  • Sav en firkantet træbund. Ret to renseribøjler ud, og klip dem over på midten med en bidetang.
  • Bor 4 huller i træbunden, og lim renseribøjlernes 4 ender fast med trælim. Form en lampeskærm af hønsenet, og pres den ind foroven og forneden. Lav en ring af elefanttråd, og buk hønsenettets skarpe kanter omkring den foroven. Lav tre ringe mere, og pres dem under lanternen foroven og på midten for at stabilisere den.
  • Klip toppen af den ene bøjle, og vikl de to bøjler sammen med elefanttråd. Stil et lys i midten. Lanternen får patina, når den står udendørs.