badeværelse
Badeværelse

Badeværelse i italiensk design

af Lise & Kristian Septimius Krogh 27.02.2009
Med inspiration fra ishotellet Jukkasjärvi i Sverige har man bygget og indrettet et badeværelse i de lækreste italienske materialer. Et super eksklusivt rum til velvære og nydelse.

Lyset falder blødt igennem væggen af glasbyggesten mellem soveværelset og ind i det hvide badeværelse. Glasvæggen, der er en skulptur i sig selv, er bygget op af aflange håndstøbte glasbyggesten fra øen Murano ud for Venedig. Til at bløde op på de kolde hvide nuancer er der indimellem placeret nogle svagt kulørte sten i en varm gylden tone.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Svensk og italiensk badeværelse

En kvadratisk bruser er elegant installeret i loftet over det store kvadratiske kar. En lille mellemgang forbinder soveværelset med det store, lyse, lækre badeværelse. Når skydedøren glider til siden, åbner en verden af strømlinet velvære sig. Inspirationen er hentet fra nord - nærmere betegnet fra ishotellet i Jukkasjärvi i Sverige. Indretningen er til gengæld sydfra, da det er gennemført italiensk, designet af Odoricostudio i samarbejde med Houseofdreams. Rummet fremstår fuldstændig enkelt og stilrent.

Badeværelset er delt op i to zoner. Den forreste med toilet, bidet og håndvask fra Flaminia, Link back to Wall, og et par trin oppe badeafdelingen med kar og brus.

Toilet og bidet som skulpturer

I loftet midt hen over badekarret er installeret små firkantede spots, og runde højtalere er integreret i loftet andre steder. Midt i rummet foran altandøren står håndvasken bygget på en sokkel beklædt med gylden changerende perlemorsglasmosaik. En indbygget persienne afskærmer for det ene vindue, som også kan lukkes helt af med en dør. Toilet og bidet står side om side som to selvstændige skulpturer på den ene endevæg og går nærmest i et med den hvide væg og det hvide klinkegulv. Farverne i rummet er udsøgt begrænsede, og formerne på armaturer og tilbehør har både karakter og kant.

Overblik

  • Badeværelse på 16 m²
  • Sanitet, armatur og tilbehør, ca. 102.500 kr.
  • Glasbyggesten, 335 kr. pr. stk.
  • Gulvklinker fra Victoria, Iris, 60 x 60 cm, 645 kr. pr. m²
  • Glasmosaik Sicis, 1.675 kr. pr. m²

Det er som at stå i regnskoven, når der åbnes for den firkantede hovedbruser med lys i loftet. Bruser fra Zuccehetti, model Aguablu.

SE OGSÅ: 25 badeværelser, både store og små badeværelser