smaa-lejligheder-pladsoptimering.
Indretning

Bor du småt? Her er 6 tricks til at indrette en lille lejlighed

af Mette B. Seerup og Sigrid Glavind. Foto: Pia Winther 14.11.2022
Små hjem er ofte de hyggeligste, fordi væggene nærmest krammer dig, men det kan være svært at greje, hvordan du får plads til alt dit habengut. Løsningen er opbevaring i højden, fleksible møbler og en god portion opfindsomhed.

Indretningstips til små hjem

Bor du småt, kender du udfordringen med at få plads til det hele. Løsningen er opbevaring i højden, fleksible møbler og en god portion opfindsomhed - og du behøver ikke gå på kompromis med æstetikken.

Hvordan indretter man en lille lejlighed?

Når du indretter en lille lejlighed, er det vigtigt at tænke opbevaringsplads ind fra start. Et lille hjem kan stadig føles luftigt og rummeligt med et par pratiske indretningsgreb.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når først du har fået dit praktiske habengut bag skabslåger, kan du nemmere lade dine yndlingsgenstande stå fremme og shine.

Her får du 6 kreative løsninger til den lille lejlighed.

6 tips til indretning af lille lejlighed

indbygget-skab-ikea-hack-pax

1. Væg-til-væg garderobeskab

Er du dagligt ved at falde over støvsugeren, og vælter strygebrættet bag døren igen og igen? Det er de færreste små lejligheder, der er udstyret med et kosteskab, men går du efter en indbygget løsning og tager hele væggen i brug omkring dit klædeskab, kan du få plads i soveværelset.

Står det på samme væg som døren, kan du udnytte pladsen over døren med et lavt, bredt skab.

Skabene er fra Ikea og indbygget med MDF i sider, bund og top. Sengetøj fra Homehagen og lampe fra Watt & Veke.

stue_sofa-makenordic-gardiner-ellos-dba-bord

2. Spisebord med tillægsplader

Når den lille stue skal rumme både sofahjørne og spiseplads, kan det være en god idé at gå efter et spisebord med tillægsplader. I hverdagen fylder bordet minimalt, og alligevel er der god plads til gæster, når bordet foldes ud.

Det sekskantede bord er fundet på DBA og malet blåt. Stole fra Takt, glasvase fra Kodanska og sofa fra Make Nordic.

makenordic-sofa_diy-sidebord

3. Spar plads med hjemmebygget sidebord

Er pladsen omkring sofaen trang, gælder det om at finde et bord, hvor både vægt og diameter er lille, så det er nemt at komme omkring og flytte rundt. Bordet her er hjemmebygget af et støberør, som er blevet beklædt med lister.

Marmor er dyrt at købe fra nyt, men skal du kun bruge et lille stykke, kan du ofte finde bordskånere og større platter af marmor i genbrug. Bordpladen her er et gammelt serveringsfad, som er limet på bordets base.

Plaid fra Silkeborg Uldspinderi og skål fra Finders Keepers.

koekken_indbygget_pladsoptimering_ikea_hackk

4. Udnyt loftshøjden til fulde

Et lille køkken efterlader sjældent plads til vaskemaskine og opvasker, men i det blå køkken her er der blevet plads til begge dele, fordi loftshøjden er udnyttet maksimalt til opbevaring. De ekstra høje overskabe får desuden rummet til at syne større.

Køkkenet er fra Ikea med fronter fra Hackk. Greb fra Villahus og keramikfad fra Lrnce.

skjul-dit-elskab-med-ikea-hack

5. Elskab med ekstra hyldeplads

I en lille entré tager eltavlen ofte irriterende meget plads, men med et skab med reduceret dybde kan du nemt komme den lille øjebæ til livs. Oven i den æstetiske opgradering får du også ekstra plads til handsker og huer eller diverse rengøringsmidler.

Skabene hedder Enhet og er fra Ikea, knager fra Villahus og vase fra Bolia. Den lille æske i stof er hjemmelavet.

net_optimer-din-plads-lille-lejlighed

6. Nem ekstra opbevaring

Fyld et net med vanter og halstørklæder i entréen, med toiletpapir på badeværelset eller med rene viskestykker og klude i køkkenet. En knage og en stofpose kan gøre det ud for manglende skabsplads i de fleste rum.

Det lyse stofnet er købt hos Notre Dame.