5 rengøringsmyter - sandt eller falsk?

Nogle af de gamle husråd og husmortips har det med at hænge ved, selvom de ikke nødvendigvis er helt sande. Vi har samlet 5 af de mest typiske rengøringsmyter, så du kan få dem be- eller afkræftet én gang for alle!

Flere rengøringstips: Sådan rengør du dit køleskab

Få be- eller afkræftet 5 typiske rengøringsmyter:

#1: Vaskemaskinen er altid ren - FALSK
Selvom vaskemaskinen står for at vaske alt vores tøj rent, er det ikke ensbetydende med, at maskinen selv er fuldkommen ren. Snavs fra vasketøjet kan samle sig i maskinens filter, og selve tromlen kan blive fyldt med kalk fra vandet. Så man skal huske at rense både sæbeskuffen og trevlesien. Det er også en god idé at køre en tom vask på ca. 80° med et par deciliter eddike engang imellem, for det holder vaskemaskinen ren og pæn!

#2: Man skal altid bruge varmt vand til at fjerne pletter – FALSK
De fleste finder det nemmest at gøre rent eller vaske op i meget varmt vand. Så det er naturligt at tro, at det også helst er varmt vand, der skal til når uheldet er ude, og du har fået en ærgerlig plet på tøjet. Men pletter som fx blod, der er proteinbaseret, bør altid skylles grundigt af i koldt vand, da varmt vand ændrer plettens struktur og tvært imod fæstner den endnu bedre til tøjet.

Læs også: Sådan rengør du din radiator

#3: Du bør kun pudse vinduer i gråvejr – SANDT
Hvis du pudser vinduer i høj solskin, tørrer sæbevandet for hurtigt ind, og det kan give irriterende striber. Så det giver det bedste resultat at pudse vinduer, når solen ikke står direkte på ruderne!

#4: Sølvtøj bør aldrig komme i vaskemaskinen – FALSK
Sølvbestik er umiddelbart noget, man forbinder med en god, gammeldags opvask. Men selvom det er lidt mildere for bestikket, så kan det meste af slagsens sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen. Derimod bør man holde igen med at sætte sine køkkenknive ned i opvaskemaskinen, da det over tid kan gøre bladene sløve.

#5: Dit køkkengrej har ikke godt af at stå i blød – SANDT
Selvom det engang imellem er nødvendigt at lade en gryde med genstridige rester stå i blød, inden den skrubbes ren, så er det generelt ikke en regel, der gælder for alt køkkengrej. Særligt gryder og pander af rustfrit stål bør aldrig stå i blød, da det kan give overfladerne misfarvede pletter. I stedet kan du opløse en halv opvasketabs (til opvaskemaskinen) i vandet. Skeer og andet køkkenværktøj af træ bør heller aldrig stå i blød, da træet kan blive skævt eller sprække.

Se også vores liste over geniale husråd

 

Kilder: Marthastewart.com, repart.dk & vanish.dk