Tips & tricks

Sådan fjerner du kaffelugten fra termokanden

Line Hvid 24.11.2014
Foto: Claudi Thyrrestrup (Claudi+Capion)
Der er ingen grund til at skille sig af med din termokande, selvom den lugter af gammel kaffe. Vi har nemlig fundet 3 metoder til at fjerne den grimme lugt.

Måske kender du situationen, hvor termokanden til te pludselig lugter af kaffe? Nogen har hældt kaffe i tekanden, og nu vil din te komme til at smage af kaffe fremover, eller du må købe en ny termokande. Men der er faktisk noget, du kan gøre. Vi giver dig her tre metoder til at fjerne kaffelugt fra tekanden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Sådan slipper du af med bananfluer

#1: Køkkensalt-tricket

Sådan gør du:
Hæld 1 ½ dl groft køkkensalt i termokanden og fyld kanden halvt op med kogende vand. Skru låget på og ryst i et par minutter. Sørg for at låget slutter helt til, så du ikke lige pludselig har kogende vand ud over det hele. Gentag behandlingen et par gange, hvis det er første gang. Herefter bør du gøre det en gang om måneden.

Se også: Sådan undgår du støvmider i hjemmet

#2: Fjern lugten med bagepulver

Sådan gør du:
Hæld 2 teskefuld bagepulver i termokanden. Hæld kogende vand i termokanden. Lad det stå i 15 minutter med lukket låg. Skyl derefter kanden godt efter med vand. Du kan evt. også ligge låget i blød i en skål med kogende vand og bagepulver bagefter. Gør det gerne en gang om måneden fremover.

Se også: 6 ting, der får dit hjem til at dufte

#3: Citronsaft natten over

Sådan gør du:
Hvis du ikke kan få lugten væk med køkkensalt eller bagepulver, så prøv en effektiv behandling med citronsaft. Pres saften fra 1-2 citroner – si kerner og kød fra. Hæld citronsaften i termokanden. Hæld derefter kogende vand i. Lad det stå natten over.