Grønne trends: De mest populære potteplanter

Det har længe været moderne at indrette hjemmet med grønne planter - og gerne efter princippet "jo flere, jo bedre!". I butikkerne er der efterhånden også kommet et væld af forskellige grønne varianter at vælge imellem, der alle har de skønne egenskaber tilfælles, at de giver liv i hjemmet og er forholdsvist nøjsomme.

Læs også: Sådan passer du dine stueplanter, når det er vinter

Derfor skal du indrette dig med grønne planter

Der er lavet flere forskellige undersøgelser om, hvad grønne planter kan gøre for vores trivsel - og det er faktisk slet ikke så lidt endda. Planterne optager nemlig de giftstoffer, der er i luften – giftstoffer, som kommer fra de mange forskellige materialer, vi omgiver os med i hjemmet.

Planterne optager også CO2 i luften og omdanner den til ilt – en proces hvor luften samtidig tilføres fugtighed. Fugtigheden har stor betydning i vinterperioden, hvor luften er meget tør på grund af varmen fra radiatorer og brændeovne.

De grønne planter skaber altså en mere stabil temperatur, øger vores trivsel, nedsætter stressniveauet, får os til at føle os bedre tilpas og pryder i hjemmet. Hvad kan man ønske sig mere?

Prøv også: Guide til din monstera

Se en række smukke, grønne planter, der er moderne netop nu i galleriet:

Har du brug for hjælp til stueplanterne? Tjek vores store guide til stueplanter her.