DIY plantevæg lavet af paller
Stueplanter

Lav en plantevæg med grønne planter

af Nanna Louise Teckemeier og Tóra Effersøe Mortensen 23.01.2020
Foto: Mette Wotkjær m.fl.
Grønne planter er gode for indeklimaet, skaber en skøn stemning, og så er det meget moderne at indrette med planter lige nu. Vi guider dig her til, hvordan du nemt kan lave en flot plantevæg derhjemme.

En plantevæg er nærmest som et levende maleri, som du selv kan designe og lave om, når du lige synes, du har brug for lidt nyt i boligen. Du kan nemt udskifte planterne, så plantevæggen får et nyt udtryk - det er jo genialt.

Det er ret simpelt at lave en plantevæg, især hvis du vælger en løsning som den, vi viser på billedet i toppen af artiklen, hvor der er brugt nogle paller og en masse smukke grønne planter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Gode råd til en plantevæg

I princippet kan du have alle de samme planter på en plantevæg, som du ville dyrke i en vindueskarm, da planterne til plantevæggen, jo skal vokse i potter. Hvilke planter, der trives hos dig, kommer meget an på, om du er typen der vander ofte eller let kan komme til at glemme det.

Størrelsen på mellemrummene i pallerne gør, at du kun har plads til potter af mindre størrelse, og det betyder, at potterne tørrer hurtigere ud. Så det er en god idé at vælge planter, som kan tåle dette, hvis du ikke er typen, der tjekker dine potteplanter hver dag. Du kan gå efter planter med tykke blade, såkaldte sukkulenter. De har brug for mindre vand end planter med tynde blade.

Da plantevæggen ofte vil være placeret lidt væk fra vindueskarmen, vil der være begrænset med lys, så det er også en god idé at vælge planter, som kan klare sig under de forhold.

Planter, der har en hængende vækst, vil se flotte ud på din plantevæg, og for at det skal se ud af noget, er det godt, hvis du har relativt mange planter.