Lav en plantevæg med grønne planter

En plantevæg er nærmest som et levende maleri, som du selv kan designe og lave om, når du lige synes, du har brug for lidt nyt i boligen. Du kan nemt udskifte planterne, så plantevæggen får et nyt udtryk - det er jo genialt. Det er ret simpelt at lave en plantevæg, især hvis du vælger en løsning som den, vi viser på billedet i toppen af artiklen, hvor der er brugt nogle paller og en masse smukke grønne planter. Sukkulenter er perfekte til en plantevæg, og de er nemme at få fat på, og så er de også forholdsvist billige. 

Gode råd til en plantevæg

I princippet kan du have alle de samme planter på en plantevæg, som du ville dyrke i en vindueskarm, da planterne til plantevæggen, jo skal vokse i potter. Hvilke planter, der trives hos dig, kommer meget an på, om du er typen der vander ofte eller let kan komme til at glemme at vande.

Størrelsen på mellemrummene i pallerne gør, at du kun har plads til potter af mindre størrelse, og det betyder, at potterne tørrer hurtigere ud. Så det er en god idé at vælge planter, som kan tåle dette, hvis du ikke er typen, der tjekker dine potteplanter hver dag. Du kan gå efter planter med tykke blade, såkaldte sukkulenter.

Da plantevæggen ofte vil være placeret lidt væk fra vindueskarmen, vil der være begrænset med lys, så det er også en god idé at vælge planter, som kan klare sig under de forhold.

Planter, der har en hængende vækst, vil se flotte ud på din plantevæg, og for at det skal se ud af noget, er det godt, hvis du har relativt mange planter. 

Læs også: Befri dine stueplanter for spindemider!

Har du brug for hjælp til stueplanterne? Tjek vores store guide til stueplanter her.