Potteplante i syltekrukke med skuresvamp i bunden på reol
Tips & tricks

5 overraskende ting, du også kan bruge en skuresvamp til

Af Line Sølvhøj Johansson. Foto: Mette Wotkjær 27.01.2015
Skuresvampe er uundværlige i køkkenet og til rengøring, men vidste du, at du kan bruge skuresvampe til meget mere end det? Her er 5 ting, du også kan bruge dine skuresvampe til.

Når der skal skrubbes og skures, er skuresvampe en taknemlig hjælp. Skal fedtpletter væk, er maden brændt fast på komfuret, eller trænger krogene til en tilbundsgående rengøring, er skuresvampen en effektiv hjælper. Men skuresvampen kan meget mere end det – se bare her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

5 overraskende ting, du kan bruge en skuresvamp til:

1. Fjern overskydende vand fra dine planter

Læg en skuresvamp i bunden af dine potter, så den kan suge overskydende vand fra planterne. Det forhindrer rødderne i at rådne, og hvis du glemmer at vande dine planter, sørger skurevampen for at give dem lidt næring gennem det overskydende vand.

2. Skån borde og gulve

Klip et stykke af din skuresvamp, og lim det under stolben og bordben for at skåne dine gulve. Du kan også bruge et stykke fra en skuresvamp under dine vaser for at skåne dine borde.

3. Bliv hår fra kæledyrene kvit

Har du kæledyr, kender du sikkert alt til hundehår eller kattehår i hjemmet. En fugtig skuresvamp kan bruges til at fjerne dyrehårene fra dine tæpper – nemt og effektivt.

4. Opsaml vand fra paraplyer

En svamp i bunden af din paraplyholder suger vandet fra de våde paraplyer, så det ikke siver ud på gulvet. Det er langt nemmere at udskifte skuresvampen, end at skulle rense din paraplyholder – eller i værste fald at skulle kæmpe med vandskader på gulvet.

5. Personlig pleje

Står der selvforkælelse på programmet, har skuresvampe også vist sig at være effektive. Brug dem til at fjerne gammel neglelak, klip dem i stykker, og sæt stykkerne mellem tæerne, når du skal lægge neglelak, og brug dem til at give hælene en omgang skrub efter badet for at fjerne døde hudceller.