Støvsuget og rent gulv
Tips & tricks

Sådan finder du den rette støvsuger til dine behov

af Freja Bang Lyngbo. Foto: Dall-E 1.03.2023
Når du skal købe en ny støvsuger, bør du gøre dig klart, hvilke krav og specifikationer der er de væsentligste for dig. Vi har suget al den vigtigste info til os, så du nemt kan nå i mål med din støvsugerjagt!

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Er du på støvsugerjagt og i tvivl om, hvad du skal kigge efter?

Med mange forskellige typer og modeller på markedet kan det være svært at gennemskue, hvilken der er den bedste til dine behov. Derfor har vi suget al den vigtigste info til os, så du nemt kan nå i mål med din støvsugerjagt!

Sådan finder du den rigtige støvsuger

Når du er på udkig efter en ny støvsuger, er der flere specifikationer, der kan være gode at have for øje, og som kan gøre dig klogere på, hvad der er vigtigt for dig.

Måske står det højest på listen, at din kommende støvsuger er ledningsfri, så du nemt kan rengøre køkkenet efter madlavningen? Det kan også være, du er typen, der "glemmer" at skifte posen og derfor går efter en poseløs støvsuger? Eller måske er det vigtigste bare, at maskinen er effektiv og gør jobbet til perfektion?

5 specifikationer, du kan kigge efter i din støvsugerjagt

  1. En kraftfuld motor
  2. Et effektivt filter
  3. Justerbar sugestyrke
  4. Letvægt
  5. Godt tilbehør

6 populære støvsugere til forskellige behov

Her på redaktionen har vi samlet en række støvsugere, der alle er fremhævet med forskellige specifikationer, så du nemt kan skabe dig et overblik over, hvilken der passer bedst til dine behov.

Vi gennemgår...

Længere nede finder du længere beskrivelser af hvert produkt.

1. Til dig, der vil støvsuge (næsten) lydløst

Selvom denne støvsuger har en kraftfuld motor, driver den hverken dig selv eller dine underboer til vanvid. Den er nemlig yderst støjsvag, og så har den en ekstra lang ledning, der gør det nemt at nå rundt i alle kroge. Derudover har den en stor støvbeholder, så du slipper for at tømme den for snavs i tide og utide.

2. Til dig, der har støv- eller pollenallergi

Er du allergisk over for pollen eller husstøvmider, er denne støvsuger et oplagt valg. Den har et avanceret filter, som er designet til at fange selv de mindste partikler, og så er det nemt at justere sugekraften efter behov, så du kan tilpasse den til forskellige typer gulve og overflader.

3. Til dig, der støvsuger dagligt

Er du på udkig efter en ledningsfri støvsuger, er denne et godt bud!

Dens lette vægt og det bløde håndtag gør den nem at bære på, og batteriet holder strøm i ca. 50 minutter, så du kan sagtens nå hele hjemmet rundt på en enkelt opladning. Støvbeholderen er nem at tømme og rengøre, og der medfølger forskellige børster og dyser, så du nemt kan gøre alle kroge og overflader støvfri.

4. Til dig, der ønsker en effektiv rengøring

Med denne støvsuger er der ingen slinger i valsen! Dens motor er en af de mest kraftfulde på markedet, og det gør den særdels effektiv til jobbet, så du slipper for at skulle køre sugehovedet over de samme overflader flere gange.

Støvsugeren er desuden ledningsfri og har et genopladeligt batteri, der holder strøm i ca. en time.

5. Til dig, der er vild med gadgets

Denne støvsuger er ledningsfri og kommer med en masse tilbehør! Det inkluderer en elektrisk børste, som er ideel til at fjerne dyrehår og støv fra tæpper og polstrede møbler, og en 2-i-1-børste, der er perfekt til at fjerne støv fra trapper og andre høje steder.

6. Til dig, der glemmer at skifte støvsugerposen

Synes du også, det føles som et uoverkommeligt projekt at skifte støvsugerposen? Så er en poseløs støvsuger genial! Her skal du nemlig ikke bakse med at finde den rette og sætte den ordentligt på plads. Støvet ender i en beholder, som er utroligt nem at tømme, og så er den også et mere miljøvenligt valg.

Støvsugeren her er desuden også god til dig med allergi, da den er udstyret med et avanceret allergifilter, som fanger op til 99% af alle støvpartikler.