Ryddelig og støvsuget stue - så ofte skal du støvsuge
Tips & tricks

Derfor skal du støvsuge oftere, end du tror

Af Jeanette Lynge Nielsen. Redigeret af redaktionen. Foto: : Stine Christiansen 21.04.2023
En støvsuger er næsten uundværlig i rengøringen i dag, når støv og snavs skal til livs. Men vidste du, at der også er andre gode grunde til at svinge støvsugeren regelmæssigt? Få rengøringsekspertens tips her.

Siden støvsugeren gjorde sit indtog i de fleste danske hjem i midten af 1900-tallet, har den været en kærkommen hjælper i rengøringen. Som navnet indikerer, var udgangspunktet at blive støv og snavs kvit nemmest muligt, hurtigst muligt. Og dén opgave løser de fleste støvsugere heldigvis til perfektion i dag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men faktisk er der også andre gode grunde til at gå en tur med støvsugeren – eller blot trykke på knappen, hvis man er så heldig at have en robotudgave. Rengøringsekspert Jeanette Lynge Nielsen fortæller hvorfor.

8 gode grunde til at støvsuge – udover den åbenlyse

1. Forbedrer luftkvaliteten

Støvsugning forbedrer luftkvaliteten, for ved at fjerne støv og andre partikler fra gulvet forbedrer du også luftkvaliteten i dit hjem. Dette kan være særligt vigtigt for personer med åndedrætsproblemer eller allergier.

2. Forhindrer bakterier og vira

Støvsugning kan også hjælpe med at forhindre spredning af bakterier og vira ved at fjerne dem fra gulvet, hvor de kan overleve og sprede sig.

3. Fjerner pletter og spild

Hvis du spilder noget på gulvet, kan støvsugning være en effektiv måde at fjerne det på. Mange moderne støvsugere er nemlig i stand til at suge væsker op, hvilket kan hjælpe med at forhindre pletter og skader på gulvet.

4. Forlænger gulvets levetid

Støvsugning forlænger levetiden på dit gulv, for når du fjerner støv, snavs og andre partikler er du med til at beskytte det mod slid og skader.

5. Forbedrer æstetikken

Støvsugning forbedrer hjemmets æstetik, for et rent og ryddeligt hjem mere tiltalende for øjet end et rodet og beskidt hjem - og så er det, som om overskuddet generelt bliver lidt større.

6. Reducerer luftgener

Støvsugning reducerer lugtgener, for risikoen for det vokser nemlig med mængden af støv og snavs.

7. Nemmere rengøring

Støvsugning gør rengøringen nemmere, for når du gør det regelmæssigt, kan du også gøre rengøringen af andre områder i dit hjem nemmere, da der vil være mindre snavs og støv i luften.

8. Forhindrer spredning af skadedyr

Støvsugning kan hjælpe med at forhindre, at skadedyr som insekter, edderkopper og andre små dyr samler sig på gulvet og sprede sig til andre områder af dit hjem. Men husk at skifte støvsugerposen regelmæssigt!

Om Jeanette Lynge Nielsen

Du kender måske Jeanette fra Go' Morgen Danmark, hvor hun giver tips og tricks til rengøring. På hendes hjemmeside frunielsen.nu kan du blive en del af rengøringsfælleskabet og finde alle tips til at holde huset rent og pænt.

Find Jeanette på Instagram, hvor hun deler sine bedste tips og tricks til rengøring @jeanettelyngenielsen.