Buketter & kranse

Lav en smuk sommerbuket i en oasis

af Renate Rosenmeier 10.08.2010
Foto: Niels Jensen
Lav buketten i en våd oasis, så kan du placere den i meget andet end en vase

Det skal du bruge:
8 sommerasters
2 agapanthus
7 lyslilla latyrus
7 mørklilla latyrus
7 valmuer
3 lavendelblomster
1 ranke vedbend
Lidt mos og en vandmættet oasis (se faktaboksen)

Sådan binder du buketten Fjern alle bladene fra blomsterne, og giv stilkene et skråsnit, så blomsten kun er cirka 15 cm lang. Pres våd oasis i en vase, så den kigger lidt op over kanten. Start med at fordele alle sommerasters, idet du stikker dem 1-2 cm ned i oasisen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fortsæt med dine andre blomster, og sørg for, at blomsterne er fordelt godt. Drej vasen en gang imellem, så du undgår en "bagside". Placer vedbendranken til sidst, men lad den sno sig lidt over de andre blomster. Dæk synlig oasis med lidt mos. Vand oasisen lidt hver dag, så holder dekorationen længere.

Mæt din oasis med varmt vand

Våd oasis bruges til friske blomster, som skal placeres i en beholder, hvor det er svært for dem at suge vand, eller hvor de ikke kan stå ordentligt fast. Skær din oasis til, så den passer til den valgte vase eller kurv, og læg den i et fad med meget vand i mindst et kvarter. Du må ikke presse eller holde den under vandet. Den skal suge helt af sig selv og synke til bunds. Efter at den er mættet med vand, presser du den ned i din vase og sørger for, at den stikker lidt op over kanten. Nu kan du begynde at stikke blomsterne i. Hvis din kurv eller potte ikke er vandtæt, må du først beklæde den med plastik, før oasisen kommer i.