Se også
Kager
Verdens bedste blødende chokoladekage
Vi er enige: Denne franske blødende chokoladekage er verdens bedste! Sprød udenpå og flydende indeni.
af Marie Melchior.
1.10.2021
Foto: Betina Hastoft.
Blødende chokoladekage er altså enhver chokolade-elskers våde drøm. Vi har endnu ikke mødt nogen, der ikke forelsker sig i denne kage - og vi garanterer, vi har testet opskriften mange gange. Haps!
Ingredienser
- 2 spsk smeltet smør + 125 gram smør
- 125 gram god mørk chokolade
- 4 æg
- 75 gram sukker
- 40 gram mel
- 6 aluminiumsforme eller små porcelænsskåle
- florsukker til pynt (kan udelades)
- evt. en god is
Sådan laver du blødende chokoladekage
- Tænd ovnen på 200°. Smelt 2 spsk smør, og pensl formene med det smeltede smør.
- Smelt smør og chokolade over vandbad.
- Pisk æg og sukker sammen til det er skummende, og tilsæt mel.
- Pisk smeltet chokolade og smør sammen til en homogen masse, og hæld blandingen i dejen. Rør sammen til dejen er ensartet.
- Fordel dejen i formene. Bag dine blødende chokoladekager i 6 min., og lad dem afkøle i 5-6 min. før de tages ud af formene og serveres.
- Hjertet af en blødende chokoladekage skal meget gerne være flydende. Drys eventuelt med lidt florsukker.
- Server gerne den blødende chokoladekage med din yndlingsis og toppet med friske sommerbær.
TIP: Dejen til blødende chokoladekage kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager på køl, indtil de skal bages. Blødende chokoladekage bør ikke bages på forhånd, for når de køler helt ned, forsvinder den bløde midte.