Maling med sommerfugletryk
DIY

DIY: Maleri med sommerfugletryk

af Pernille Albers. Redigeret til web af Kristine Hoffmann. / Foto: Martin Panduro / Stöj Foto 9.04.2021
Med et papir og lidt maling kan du lave et abstrakt og smukt kunstværk med sommerfugletryk. Se, hvordan du gør lige her!

At male og tegne er god hjernegymnastik – ja, det kan også virke afslappende og give plads til en pause og fordybelse. Mangler du lige et lille projekt, der ikke kræver oceaner af tid – så er denne teknik med sommerfugletryk lige dig. Måske du kender teknikken fra billedkunst i folkeskolen – alle aldre kan være med.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Invitér veninderne forbi til en sjov aften med hjemmelavet keramik. Se, hvordan du laver hjemmelavede værker med ler her.

Det kræver kun få remedier og kræver ikke de store kunstneriske evner. Vælg din yndlingsnuance som primærfarve på værket for at gøre værket ekstra personligt. På værket her er der kun blevet brugt en farve. Du behøver ikke akvarelpapir for at lave værket. Kopipapir kan også sagtens bruges, og så er der blevet brugt en rest vægmaling til at lave mønsteret. Kom i gang med den lette guide herunder!

Maleri med sommerfugletryk

Vi har lavet et værk, der passer til en A3-ramme, men du kan lave lige den størrelse, du ønsker. Leg med flere farver, eller hold dig til en enkelt nuance.

Prøv også at lave to værker med sommerfuglemetoden på to lærreder i stedet. Hæng værkerne op ved siden af hinanden, så motiverne er spejlvendte af hinanden for en kunstnerisk effekt.

Det skal du bruge til at lave sommerfugletryk:

  • Akvarelpapir

  • Pensel

  • Hobbymaling

  • Ramme

Sådan laver du sommerfugletryk:

  1. Mal med en pensel nogle tilfældige streger, eller strint nogle klatter hist og her på akvarelpapiret.

  2. Læg billedet sammen med et blankt ark akvarelpapir, og tryk sammen eller strint og mal på den ene side af A3-papiret.

  3. Fold det på langs på midten, og et symmetrisk aftryk kommer til syne, når du folder papiret ud igen.

  4. Lav klatter i en kontrastfarve, og tryk/fold nu igen.

  5. Fortsæt på denne måde, til du er tilfreds.

  6. Sæt værket i ramme, når det er tørt.

Vil du have mere DIY-kunst til væggene? Se, hvordan du laver små vægophæng med garn her.