diy, efterår
DIY-projekter

DIY: 5 hyggelige efterårsprojekter

Line Hvid 24.09.2014
Foto: Jes Buusmann, Martin Sølyst, Bjørn Jakobsen
Når efterårsregnen sætter ind, er det godt at have nogle hyggelige sysler at give sig i kast med. Vi giver dig 5 DIY-idéer til efteråret.

1. Scrapbooking

Scrapbooking er en hobbytrend som oprinder fra USA, og det betyder simpelthen, at man samler ’scraps’ (papirudklip, billeder, små nipseting osv.) og sætter sammen på en flot måde. Man kan købe sig fattig i alskens flot papir, klistermærker osv., men det er faktisk sjovere selv at samle sine ’scraps’. Måske er det prismærket fra dit seneste tøjkøb, der er flot, eller måske falder du over et flot billede i et magasin. Gem det hele i en æske, og så kan du tage æsken frem, når du vil ’scrappe’. Det kan være godt at investere i nogle gode tuscher, der kan skrive på mange forskellige materialer. Lav f.eks. årets julekort eller gavemærker til julegaverne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

diy, efterår

2. Lav dine egne stencils

Pynt en kasse med en flot tekst eller blomst. Du kan nemt selv lave et motiv ved at klippe din egen stencil i pap og derefter male på kassen gennem din stencil.

Se hvordan du nemt laver en stencil.

3. En krans af kastanjer

Kom ud i det friske efterårsvejr og saml naturens materialer som pinde, blade, kastanjer og agern. Du kan lave de fineste dekorationer, når du kommer hjem. Træk f.eks. kastanjer på en snor eller ståltråd og lav en fin krans.

diy, efterår, lanterne

4. Lav fine lanterner

Du kan lave mange varianter af lanterne, hvis du bare har et gammelt syltetøjsglas. Sæt ståltråd om et glas og lav samtidig en hank af ståltråden. Træk perler eller andet pynt på ståltråden.

Lim pinde hele vejen lodret rundt om et syltetøjsglas til en fin lysestage til fyrfadslys.

Eller lim tørrede blade på et syltetøjsglas til en flot efterårslanterne. Her kan du f.eks. lave det, der hedder mod podge (halv hobbylim/skolelim og halv vand). Smør mod podge på glasset, sæt bladene på og kom igen mod podge uden på bladene. Lad det tørre og bind et fint bånd omkring.

diy, efterår, decoupage

5. Decoupage

Køb en god decoupagelim, og så er det ellers bare om at komme i gang med at pynte på æsker eller lave dine egne kort. Brug servietter eller udklip og dekorér f.eks. en dokumentmappe. Du smører først decoupagelim på mappen, dernæst sætter du dit udklip på, og så smører du igen decoupagelim oven på udklippet.

Få 30 DIY-idéer i galleriet nedenfor.