Naturligt opvaskemiddel med få ingredienser
DIY-projekter

Sådan laver du naturligt opvaskemiddel

af Nina Amanda Hjort Jensen & Pia Brixved 30.01.2017
Narturligt opvaskemiddel tager ingen tid at lave selv. Det kræver få ingredienser, og så giver det bare masser af point på miljøkontoen. Lav naturligt opvaskemiddel helt uden kemi!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er mange fordele ved at lave sit eget opvaskemiddel: Det er billigere, du kender ingrendienslisten, og kan selv bestemme duften på dit opvaskemiddel (eller holde det helt neutralt). 'Naturlig skønhedspleje - håndlavet uden kemi til krop og hjem' er en ny bog af Pia Brixved og Nina Amanda Hjort Jensen, der guider dig til en hverdag med naturlige rengørings- og skønhedsprodukter. Et skridt på vejen til en grønnere hverdag er at lave sit eget opvaskemiddel. Opvaskemidlet bruges som almindeligt opvaskemiddel. Du skal eventuelt bruge en større mængde opvaskemiddel, end du plejer, da opvaskemiddelet ikke er koncentreret og derfor har en tynd konsistens. Det kan være smart at bruge antibakteriel æterisk olie, fx af tea tree, timian eller oregano.

Vild med narturligt opvaskemiddel? Lav også lave dit eget badesalt!

Det skal du bruge til at lave naturligt opvaskemiddel:

• 2 dele flydende sæbe • ½ del hvid eddike • evt. æterisk olie efter behag (kan udelades) Læs også: Sådan fjerner du kalk fra din bruseniche

Sådan laver du naturligt opvaskemiddel:

1. Bland direkte i en ren flaske. 2. Hæld alle dele i og ryst flasken. Læs også: Lav bedårende blomsterrammer Er du interesseret i flere DIY-projekter uden kemi? Gå på jagt i bogen 'Naturlig skønhedspleje - håndlavet uden kemi til krop og hjem' af Pia Brixved og Nina Amanda Hjort Jensen, hvor opskriften er fra.