Lav dine egne julegaver
DIY

Gaveidéer: Hjemmelavede julegaver

Max Martinussen 6.10.2022
Kast dig ud i en hjemmelavet julegave, og giv en du holder af noget, der er fyldt med kærlige tanker og flid. Her er en lang liste med inspiration.

Uanset om gaven skal være stor eller lille er det sikkert, at vi altid ønsker os, at gaven er en god en. Både når vi får den men i særdeleshed også når vi giver! En hjemmelavet gave er helt oplagt, hvis du er fiks på fingrene og mangler en rigtig god gave at give.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration: Hjemmelavede julegaver og adventsgaver

En god gave er givet i kærlighed, og en hjemmelavet gave er propfyldt med hjertevarme fra tilblivelsesprocessen. Ofte er det sværeste ved en hjemmelavet gave at finde på den – men den har vi klaret med vores liste med gaveidéer herunder.

Gå på opdagelse herunder, bliv inspireret og lav dine jule- og adventsgaver selv – eller find meget mere inspiration her: Julegaver og gaveidéer.

Farverige knudelysestager - DIY

Sjov gave: Knudelysestager

Håndlavede, skæve lysestager i flotte farver – det er lige tiden, og de her knudelysestager er tilmed nemme at lave! Se guiden, og lær, hvordan du laver flotte knudelysestager af fimoler: Guide: Knudelysestager

DIY opslagstavler

Gaveidé: Små opslagstavler

Giv en gave der er både praktisk og pæn. Se, hvordan du laver fine, små opslagstavler her:

diy_kunst_hvis_skulptur_hoensenet_gaze

Kunstneriske gaver

God kunst er for dyr at give i gave medmindre, du laver den selv. Lav en helt særlig skulptur, der kan bruges som stilleben med andre grafiske elementer. Se her, hvordan du gør:

DIY: Farverig vægpynt med garn

Endnu et DIY-kunstværk, der sagtens kan være en sjov gave. Her er et japanskinspireret kunstværk, der er både sjovt og nemt at lave:

sekskant_maker_jakke

Upcyclet tøj i julegave

Upcycl en gammel cowboyjakke – lav dit eget patchwork og sæt et personligt præg på et stykke genbrugstøj. Se hvordan her: Lav dit eget patchwork.

Hjemmelavede gaver du gerne vil have af børnene

Hjemmelavede gaver som børn kan lave

Upcyclet skolestol med rød maling

Giv et møbel i gave

Møbler er ofte ikke altid indenfor budget, når det gælder gaver – medmindre du finder et i genbrug at give nyt liv. Her er det en upcyclet retrostol. Se guiden: Sådan upcycler du en stol

lampe_broderi_maker

Hjemmelavet, broderet lampeskærm

Broderi er en nem måde at upcycle forskellige ting og sager til julegaverne. Her er det en lampeskærm, der har fået nyt liv med broderi. Se guiden her.

Relief af ler

Lav et relief af ler

Hvis du kan lide at være kreativ med ler, er det oplagt at give et kreativt relief i julegave. Vi har lavet en guide, så du kan lave en julegave med meget få remedier. Se guiden: Lav et relief af ler.

DIY bakke i træ

DIY-bakke i træ

Den her bakke er lettere at lave end den ser ud. Du behøver ikke være nogen særligt dygtig snedker, for at give så fin en træbakke i gave. Se, hvordan du laver din egen bakke her: DIY-bakke til servering

Hjemmelavet uro af trærester

Kunstnerisk, farverig uro i træ

En farverig uro er en fin detalje i de fleste hjem – find de kunstneriske evner frem, og lav en kreativ uro og giv den, som julegave. Se, hvordan du gør her: Farverig uro af træ.

Linoleumstryk i forskellige motiver

Giv et linoleumstryk i julegave

Linoleumstryk har fået en renæssance og som kunst kan det noget helt særligt. Farverige grafikker en masse! Vi viser dig, hvordan du gør: Sådan laver du linoleumstryk.

Broderi med tyl

Tylblomster til adventskalenderen eller julegaven

Broderede, små blomster på tyl er en oplagt gave at give. På den her måde er det tilmed ganske hurtigt at fremtrylle de fineste hjemmelavede, broderede gaver. Se hvordan her: Broderi i tyl.

diy_brodere_mundservietter_stofservietter_julemotiver.

Giv broderede stofservietter

Gør en stak stofservietter helt personlige med fine, broderede julemotiver og giv en sød julegave. Se, hvordan du gør her: Broderede stofservietter.

pap_art_papmache_maker

Cool papmachékunst

Papmaché giver fed struktur og er helt oplagt at gøre brug af, når du laver hjemmelavet kunst til julegaverne. Se guiden her: Nem pap art.

murano_lampe_trend_diy

Giv en (hjemmelavet) Murano-glaslampe i gave

Dekorer en lampe, så den ligner det den helt særlige glaskunst fra Murano i Italien. Dét er en gave, der kan imponere. Se, hvordan du gør her: DIY-Murano-glaslampe.

DIY: Sådan laver du dine egne perleøreringe

Hjemmelavede smykker til julegaverne

Lav søde perleøreringe – det er en nem, hurtig og god hjemmelavet gave. Se guiden her: DIY Perleøreringe

haeklet_boellehat_maker

Hæklet bøllehat til julegave eller adventskalendergave

Bøllehatten er kommet igen, og hvis du er lidt fiks på fingrene kan du sagtens lave din egen – til dig selv, eller en du holder af. Se hækleopskriften her: Hæklet bøllehat

Striktrøje til nyybegyndere

Giv en strikket sweater i julegave

Hvis du har tålmodighed kan du give en dejlig varm gave fyldt med kærlighed. Uanset hvor pænt du strikker, kan de fleste sætte pris på hjemmestrik. Se en strikkeopskrift for begyndere: Nem og flot sweater.

DIY-sættekasse af krydsfiner

Byg en sættekasse

Hvis du er en smule handy, kan du give en du holder af en sættekasse, du selv har lavet. Det er et DIY-projekt, der er lige til og så er det en halvtung og spændende gave at få i favnen juleaften. Se, hvordan du gør: Byg din egen sættekasse

billede_af_stofrester_maker

Gave af genbrugsstof

Brug dine stofrester og lav et pænt billede, der kan bruges som julegave til en du holder af. Se her, hvordan du laver et dekorativt billede af stofrester: Billede af stofrester