Julegaveinspiration: Stribevis af gaveidéer
Højtider & mærkedage

Julegaveidéer: Inspiration til små og store julegaver

af Max Martinussen. 20.12.2021
Ingen jul uden gaver, men der bliver ingen gaveregn, hvis ikke du lige ved, hvad du skal finde på. Her får du en hel samling af gaveidéer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den helt rette gave er ofte svær at finde, og særligt når den gode gaveidé ikke vil indfinde sig. Vi har været i gemmerne, og har fundet en hel stribe af gode gaver til dem du holder af.

Massevis af julegaveidéer

Herunder har vi lavet seks samlinger af julegaver, du mere eller mindre selv kan lave. Der er grønne gaveidéer til planteelskeren, kreative DIY-gaver, hvis du selv har skruet hænderne rigtig på, og der er strikkede og hæklede julegaver, hvis du kan lide selv at nørkle i tiden op til juleaften.

Der er spiselige julegaver, du kan lave til den lækkersultne og der er skønhedsprodukter, du selv kan lave, til hende eller ham, der holder af at forkæle sig selv – og selvfølgelig er der også en masse gaveidéer til dig, der skal lave en advents eller en pakkekalender, til en du holder af.

En god hjemmelavet gave falder altid i god jord, men hvis ikke du er den mest kreative type, så er der også råd for det. Giv f.eks. et abonnement til et yndlingsmagasin i julegave – det kan du gøre her.

Gaveidéer til planteelskeren

Gaveidéer til planteelskeren

Uanset om modtageren er en med grønne fingre eller ej, er der flere gode idéer til en, der holder af planter. Se alle grønne gaveidéer her:

Idéer til kreative gaver du kan give i julegave.

Kreative, hjemmelavede gaver

Hvis du er klar på lidt DIY, så er der flere spændende gaver på listen over DIY-gaver. Nogle kræver lidt snilde, andre er simple og kan laves i en fart. Gå på jagt i de kreative gaveidéer herunder:

Strikkede gaveidéer - søde, hæklede smågaver

Strikkede og hæklede gaver

Hvis du kan strikke eller hækle, er der masser af gode idéer til julegaven. Herunder har vi lavet et lille udpluk af vores favoritter:

Lav dine egne produkter til julegave - inspiration og julegaveidéer

Giv hjemmelavet velvære i julegave

Der er masser af skønhedsprodukter, du nemt selv kan lave, hvis du lige står og mangler et eller andet at give i gave. Her er flere idéer til smågaver, du kan give i advents- eller pakkekalender – ja, eller samle i en gavekurv stille under træet.

Giv spiselige gaver i julegave eller i kalendergave.

Gaveidéer til madelskeren

Spiselige gaver er altid et hit, og hvis du laver dem selv, er de tilmed fyldt med kærlighed. Her er en samling af spændende snacks, konfekt og drikke, du kan give i gave til dit yndlingsmadøre.

Gaveidéer til adventskalender

Smågaver til adventskalender og pakkekalender

Søde, små, nemme, kreative, hurtige gaver – hvis du skal finde på en masse smågaver i en fart, så er der ingen grund til at kaste sig ud i noget der er alt for kompliceret. Herunder er en samling af nemme gaver, du kan bruge både som adventsgaver og til pakkekalender.

Kreativ gaveindpakning

Må gaven godt være lidt fin? Her er en lille samling gode idéer til gaveindpakningen, hvis du synes, gaven skal være lidt ekstra: