Gaveidéer
Højtider & mærkedage

Julegaveidéer: Inspiration til små og store julegaver

af Max Martinussen. 20.12.2021
Ingen jul uden gaver, men der bliver ingen gaveregn, hvis ikke du lige ved, hvad du skal finde på. Her får du en hel samling af gaveidéer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den helt rette gave er ofte svær at finde, og særligt når den gode gaveidé ikke vil indfinde sig. Vi har været i gemmerne, og har fundet en hel stribe af gode gaver til dem du holder af.

Massevis af julegaveidéer

Herunder har vi lavet seks samlinger af julegaver, du mere eller mindre selv kan lave. Der er grønne gaveidéer til planteelskeren, kreative DIY-gaver, hvis du selv har skruet hænderne rigtig på, og der er strikkede og hæklede julegaver, hvis du kan lide selv at nørkle i tiden op til juleaften.

Der er spiselige julegaver, du kan lave til den lækkersultne og der er skønhedsprodukter, du selv kan lave, til hende eller ham, der holder af at forkæle sig selv – og selvfølgelig er der også en masse gaveidéer til dig, der skal lave en advents eller en pakkekalender, til en du holder af.

En god hjemmelavet gave falder altid i god jord, men hvis ikke du er den mest kreative type, så er der også råd for det. Giv f.eks. et abonnement til et yndlingsmagasin i julegave – det kan du gøre her.

Gaveidéer til bogreolen

Rose Svanes Hæklerier er håndarbejde, der hylder langsomhed og det personlige udtryk ved at skabe sit eget tøj og interiør til boligen. Rose Svanes opskrifter er både til nybegynderen og den mere øvede hækler. Bogen indeholder illustrationer, så du enkelt og nemt forstår teknikker og mønstre.

Rose Svane: Rose Svanes hæklerier, Gyldendal, 235 kr.

2. Kit Couture (Til strikkeren)

Kender ud også en, der er bidt af en gal strikker? Så er hun højest sandsynlig også vil med Kit Coutures smukke strikkedesigns, der hurtigt er blevet populære blandt både nye og garvede strikkere. ”Kit Couturem er fyldt med moderne og lækre strikkeopskrifter på alt fra sweatre og vanter til puder, mobiletuier og tasker.

Line Rix: Kit Couture. Lindhardt & Ringhof, 370 kr.

3. Guds Eget Køkken (Til madelskeren)

Til alle med forkærlighed for Italien og italiensk mad, er ”Guds eget køkken” af Eva Ravnbøl oplagt at komme under juletræet. Eva Ravnbøl har arbejdet mange år i Italien og kender derfor alt til støvlelandet med kærlighed, pasta – og regler! Det er sådan en kogebog, man drømmer sig væk i, for den rummer, foruden lækre opskrifter, også smukke billeder og sjove anekdoter.

Eva Ravnbøl: Guds eget køkken. Lindhardt og Ringhof, 290 kr.

4. Den dovne vegetar (Til grøntsagselskeren)

Den dovne vegetar er fyldt med retter, som er til at overskue! Det er enten retter, der er hurtige at lave, eller som passer sig selv i ovnen og kræver et minimum af kokken: Frysermad, plademad, hvor alt kommer i ovnen på samme tid. Pastasnask, hverdagens helte og kager, som smager godt, men ikke vinder bagedysten på udseende.

Camilla Skov: Den dovne vegetar. Grønningen 1. 250 kr.

Gaveidéer til planteelskeren

Gaveidéer til planteelskeren

Uanset om modtageren er en med grønne fingre eller ej, er der flere gode idéer til en, der holder af planter. Se alle grønne gaveidéer her:

Kreative, hjemmelavede gaver

Idéer til kreative gaver du kan give i julegave.

Hvis du er klar på lidt DIY, så er der flere spændende gaver på listen over DIY-gaver. Nogle kræver lidt snilde, andre er simple og kan laves i en fart. Gå på jagt i de kreative gaveidéer herunder:

Strikkede og hæklede gaver

Strikkede gaveidéer - søde, hæklede smågaver

Hvis du kan strikke eller hækle, er der masser af gode idéer til julegaven. Herunder har vi lavet et lille udpluk af vores favoritter:

Giv hjemmelavet velvære i julegave

Lav dine egne produkter til julegave - inspiration og julegaveidéer

Der er masser af skønhedsprodukter, du nemt selv kan lave, hvis du lige står og mangler et eller andet at give i gave. Her er flere idéer til smågaver, du kan give i advents- eller pakkekalender – ja, eller samle i en gavekurv stille under træet.

Gaveidéer til madelskeren

Giv spiselige gaver i julegave eller i kalendergave.

Spiselige gaver er altid et hit, og hvis du laver dem selv, er de tilmed fyldt med kærlighed. Her er en samling af spændende snacks, konfekt og drikke, du kan give i gave til dit yndlingsmadøre.

Smågaver til adventskalender og pakkekalender

Gaveidéer til adventskalender

Søde, små, nemme, kreative, hurtige gaver – hvis du skal finde på en masse smågaver i en fart, så er der ingen grund til at kaste sig ud i noget der er alt for kompliceret. Herunder er en samling af nemme gaver, du kan bruge både som adventsgaver og til pakkekalender.

Kreativ gaveindpakning

Må gaven godt være lidt fin? Her er en lille samling gode idéer til gaveindpakningen, hvis du synes, gaven skal være lidt ekstra: