Julelanterne
Højtider & mærkedage

5 smukke julelanterner

af Annette Riis-Carstensen 15.11.2021
Foto: Stine Christiansen.
Har du nogle lanterner tilovers i vinterhaven, kan du tage dem indenfor og dekorere dem med papirklip og tusch og fylde dem med kogler, blomster og julepynt. Vi viser dig her fem tableauer, som du nemt kan gøre efter.

Har du lanterner til at pynte ved hoveddøren, på terrassen eller i haven, kan du klæde dem på til jul. Byd dem velkommen indenfor i varmen, og fyld dem med grene, kogler og pyntegenstande. Så er du klar til, når julen banker på døren.

5 lanterner i juleklæder

Julelanterne

Tableau til hele vinteren

Lad den vinterlige stemning brede sig i entréen ved at fylde en lanterne en tredjedel op med salt eller pyntesne og placere et hvidt lys i midten. Fyld de øvrige lanterner med nødder og kogler, og hæng enkelte af dem på kroge og knager for at skabe forskellige niveauer i opstillingen. På grund af de nedtonede farver og det enkle udtryk kan du også sagtens lade dette tableau stå fremme efter jul.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIP: Lav en enkel krans af vindseltråd, og bind eukalyptusgrene lidt tilfældigt på, så de dækker vindseltråden. Kransen både dufter og pynter i entréen.
Julelanterne

Traditionernes tid

Lav et hyggeligt stilleben med en skovbund af små kogler, og arrangér forskellige dekorative træfigurer oven på koglerne. I stedet for levende lys kan du lyse din lanterne op med en enkel, batteridrevet LED-lyskæde, som giver tableauet en fin og eventyrlig stemning.

Julelanterne

Lad det sne

Gør noget ekstra ud af dine lanterner ved at dekorere dem med papirklip og finurlig skrift. Brug en Posca-pen til at skrive en kort tekst og tegne små snefnug på glasset og spejlet indeni. Det giver stillebenet dybde.

Lim også små papirklip, som du enten køber dig til eller selv laver, på siderne. Husk at lime dem på lanternens yderside, så der ikke går ild i dem, når du sætter et lys i lanternen. Fyld lanternen med spiselige snebolde, som både er dekorative og smager godt.

Julelanterne

Blomster til skue

En af vinterens helt store blomsterhits er julerosen, som du kan sætte stængler af i en lille vase og placere i din lanterne for et anderledes udtryk.

Stiller du lanternen i en vindueskarm, hvor vintersolen varmer i længere tid, kan det være nødvendigt at åbne glaslågen af og til. Bind også en lille lanterne fast i midten af en enkel krans af bl.a. eukalyptusgrene, og hæng den op på væggen.

Julelanterne

En skov af pynt

Er du ude efter den helt nemme og hurtige løsning, kan du placere en porcelænsopstilling i din lanterne. Det er meget enkelt, men det giver din lanterne et mere pyntet udtryk, end hvis der blot stod et bloklys i den.