Juletræer i papir på snor
Højtider & mærkedage

DIY: Juletræ på snor

Idé og foto: Inge Skovdal/Skovdalnordic.com. 16.11.2021
Klip fine juletræer af karton, og hæng dem op på grene, i vinduer eller på selve juletræet. Du skal ikke bruge meget mere end papir, saks og et kreativt julesind.

Juletræet som symbol hører julen til, men det behøver ikke være versionen i gran, der er tale om. Med lidt karton og en saks kan du klippe små, dekorative juletræer, som kan pynte i dit julehjem. Vi guider dig trin for trin i at lave de små træer selv!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge

  • Saks
  • Karton
  • Snor
  • Perler
  • Nål

Sådan laver du juletræer på snor:

  1. Klip kartonet i forskellige former med fri hånd. Det kan være med bølgede kanter som her eller helt andre former, f.eks. cirkler eller stjerner.
  2. Klip lagene ud i forskellige størrelser, så det nederste er størst, og så det for hvert lag bliver mindre. På den måde opnår du kegleformen, som et juletræ naturligt har. Brug minimum 8 lag, men meget gerne flere.
  3. Læg lagene oven på hinanden, og lav et hul igennem dem alle.
  4. Kom snoren på en nål, og bind en knude på den. Sæt en perle på, og træk snoren igennem bunden af juletræet. Sæt 1-2 perler på, og fortsæt, indtil træet er samlet. Afslut med 2 perler og 1 knude.
  5. Hæng juletræerne op på en gren, eller lad dem svæve i vinduet.

TIP: Hæng flere juletræsudklip sammen i forskellige højder, så det danner et helt skovlandskab. Vi har brugt karton i nedtonede og naturlige farver.