Halloweengræskar oven på et græskar
Højtider & mærkedage

Få dit græskarhoved til at holde længere

af Sophie Døstrup 16.02.2022
Foto: Betina Hastoft, Birger Storm, Martin Høien, Anne-Marie Øby, Pernille Enoch, Jakob Valling og Karl Ravn.
Halloween er en populær højtid som oftest forbindes med at udskære uhyggelige græskarhoveder, som skal lyse op, når mørket falder på. Forlæng levetiden på dit halloween-græskar med dette simple tip!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Trick or treat, uhyggelige udklædninger, græskarudskæring, gyserfilm og spøgelseshuse - der er mange traditioner forbundet med halloween d. 31 oktober. Særligt græskarudskæring er en populær aktivitet ved højtiden, hvor kreative og uhyggelige græskar bliver stillet frem i haver, vinduer og ved hoveddøre for at lyse op i mørket.

Sådan får du et græskarhoved til at holde længere

Men har du skåret et græskar ud før, så har du sikkert også oplevet, at de hurtigt kan gå i forrådnelse. Heldigvis findes der gode råd, der kan forlænge dit græskars holdbarhed!

Atamon mod forrådnelse

Hvis du ønsker at forlænge dit græskars levetid, kan du med fordel pensle hele indersiden af græskaret med Atamon. Det vil sikre en holdbarhed på ca. en uges tid. Atamon er et konserveringsmiddel, der mindsker udvikilngen af bakterier, skimmel- og gærsvamp. Atamon hverken lugter eller misfarver græskaret. Du kan købe Atamon i de fleste supermarkeder.

Kulde er godt

En anden ting man kan gøre for at få sit græskar til at holde længere er at opbevare det et køligt sted f.eks. udendørs. Hvis græskaret står indendørs, vil det være tilbøjelig til at falde sammen hurtigere på grund af varmen - så det er altså blot en fordel at stille sit udskårne græskar udenfor og lade det lyse op på mørke aftener.

Få inspiration til dit HALLOWEEN-GRÆSKAR

Når halloween står for døren, er der rig mulighed for at slippe kreativiteten løs og give sig i kast med udskæring af dekorative græskar. Måske har du allerede en klar idé om, hvordan årets græskar skal se ud? Hvis ikke kan du finde inspiration herunder:

TIP

Lysende halloween-græskar skaber den helt rette stemning i mørket! Hvis du ikke er tryg ved at bruge levende stearinlys, kan du sagtens bruge en julelyskæde eller LED-lys. Så sikrer du også, at dit græskar lyser op natten lang!