Tærte

Halloween-tærte med nougat og chokolade

Halloween nærmer sig, og hele weekenden står derfor i uhyggens tegn. Kom i rigtig halloween-stemning med denne drøm af en marcipan- og nougattærte – en sikker vinder blandt både store og små.
Eilen Johanna Anthoniussen 30.10.2014 / Foto: ODENSE Marcipan

Halloween er rundt om hjørnet, og snart hersker der en hyggelig halloween-stemning med udskårne græskar og udklædte børn og voksne, der går på jagt efter slik og kager. Der er lagt op til fest, og hvorfor ikke servere ægte halloween-stemning til lørdagskaffen? Vi giver dig her ODENSE Marcipans søde spindelvævstærte, som uden tvivl er et hit på et halloween-kagebord.

Læs også: Skær et smukt halloween-græskar!

Opskriften er beregnet til to tærter i 23 cm springforme.

Det skal du bruge:

Marcipan-tærtedej:

  • 500 g ODENSE Bagemarcipan eller ODENSE Ren Rå Marcipan
  • 400 g sukker
  • 300 g æg (cirka 5 stk)
  • 200 g hvedemel
  • 100 g ODENSE chokoladespåner

Pynt:

  • 200 g ODENSE Blød Nougat
  • 100 g ODENSE Hvid Overtræk

Sådan gør du:

  1. Marcipan rives og blandes med sukker, æg tilsættes lidt efter lidt. Når massen er rørt sammen, tilsættes hvedemel. Chokoladespåner blandes i massen inden bagning.
  2. Bages ved 180° i cirka 40 minutter.
  3. Pynt tærten med smeltet nougat og dekorér med smeltet hvid overtræk.

Læs også: Det perfekte kagebord!