Halloween-pynt
Højtider & mærkedage

DIY: Hyggelig halloween pynt

af Nadja Wehlitz 7.10.2020
Foto: Pernille Enoch.
Halloween pynt er mere end bare græskarhoveder. Vi giver dig her ni dekorative forslag til at lave din egen pynt til halloween!

Godt nok skal halloween forestille at være uhyggelig, men der sker altså ikke noget ved at gøre den lidt hyggelig også!

Inspiration til kreativ halloween pynt

Efterårets brune farver sammen med de orange græskar skaber en perfekt ramme for ren halloween-hygge. Desuden er mulighederne er mange. Græskarhovedet er kun én af et væld af dekorationsmuligheder, selvom det typisk er den, der bliver brugt. Men nu er det tid til at tænke ud af boksen! Græskar kan skæres i mange andre motiver end det uhyggelige halloween-ansigt, og de pynter altså også, når man slet ikke skærer i dem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DIY Halloween-bordpynt

Dæk et fint halloween-bord med DIY pynt

Brug farver som rosa, aubergine eller bor­deaux. Sæt et fad eller et lavastensbræt på midten af bordet med små krukker eller skåle med lys i. Læg små græskar rundt om. Pynt evt. de tørrede blade og enkelte af græs­karrene med glimmer ved at spraye lim på først og derefter drysse glimmeret over.

Lav selv halloween-bordkort

DIY-bordkortene kan du desuden selv lave: Læg et stykke naturfarvet karton under et manilakort. Klip kartonstykket til efter formen på manilakortet, men ca. 1 cm større hele vejen rundt. Skær et hul i kartonen, og træk et stykke rosa garn igennem karton og manilakort. Skriv navn på kortet, og læg en tørret blomst ved.

Fin efterårskrans til halloween.

En fin efterårskrans skaber stemning

Det tager lidt tid at binde den smukke efterårskrans, til gengæld er det nemt – og den holder længe. Spørg efter materialer, der tørrer smukt, hos din blomsterhandler. Her er der klippet små kviste efterårsgrønt, såsom grene med bær, eukalyptus og hortensia. Bind kvistene i små buketter på en ståltrådskrans med grøn ståltråd. Læg buketterne, så de vender samme vej, og lad dem overlappe hinanden lidt. Fortsæt, til kransen er fyldt helt ud, og hæng den ude eller inde.

Udendørs og indendørs DIY-halloween pynt med lys

Levende lys er ikke at forglemme. Udendørs halloween-pynt er lige til — i det fri er fine stillebens et sikkert valg, og med pyntegræskar skal der ikke meget mere end et par lanterner og nogle lys til for at hyggen er på plads. Har du flere små pynte-græskar kan du fx som her fylde dem i lanternen, for at gøre billedet lidt mere spændende.

Indendørs kan hyggen hentes ude fra. Se bare her, hvordan et par lysestager sammen med efterårets farverige løv hurtigt skaber en lun efterårsstemning.

De små lanterner spreder det hyggeligste lys i vinduet eller på bordet. De består af gamle sylteglas, farvet garn, blade og blomster. Bind et blad eller en mindre buket tørrede blomster på kanten af glasset med et stykke farvet garn. Sæt lys i glassene.

Også her er pyntegræskar med til at understrege efteråret og halloween — uden at det bliver for meget.

Anderledes og hyggelige DIY-lanterner af græskar

Ingen uhyggelige ansigter her – i stedet kan du bore små huller i græskarrene i et fint mønster. Skær toppen af dit græskar med en skarp kniv, og udhul det med en ske. Tegn et mønster op, og bor huller i græskarret med en boremaskine. Sæt et lys i, og stil gerne flere græskar sammen i en gruppe. Brug græskarkødet i de lækreste boller!

Lækre halloween-opskrifter

Hyggelig halloween-mad på menuen

Det er oplagt at snige halloween-stemning ind i retterne, hvis du får gæster i løbet af oktober. Helt oplagt er det selvfølgelig at bruge græskar i sin madlavning. Her kan du finde en lækker opskrift på græskarkage med ostecreme. Det kunne også være det evigt lækre ovnbag hokkaido.

Hvis du alligevel ikke kan dy dig, og det godt må blive en smule uhyggeligt, kan du gøre lidt ekstra ud af pynten på desserten. Her er fx en lækker banankage blevet dekoreret med den fineste spindelvævsglasur.

Varm kakao i gryde eller mikroovn - med skumfiduser

Varm kakao, selvfølgelig

Til hyggelig Halloween hører altså en hyggelig, varm drik. Varm kakao med skumfiduser er noget for de fleste, så det er oplagt at gøre efterårets mærkedage til noget særligt med en pyntet kop varm kakao.