Flet et julehjerte med juletræsmønster

Inden du fletter dit julehjerte med figurer, så øv dig med et stykke bagepapir først. Det kræver nemlig lidt øvelse at flette julehjerter med mange strimler.

Læs også: Lær at lave et julehjerte med flettet kant her.

Det er godt at bruge papir, der ikke er for kraftigt, da det kan være svært at flette specielt de nederste strimler uden at krølle dem for meget, hvis papiret er tykt.

JULEHJERTE MED JULETRÆSMØNSTER

Det skal du bruge:

• Et stykke bagepapir
• Saks
• To forskellige slags papir, enten i forskellig kvalitet eller forskellige farver
• Blyant eller tynd tusch
• Pincet
• Lim

Julehjerter med forskellige mønstre giver liv til juletræet og skaber variation i dit julepynt.

Læs også: Sådan laver du et julehjerte af buksbomblade.

Sådan gør du:

1. Overfør skabelon nr. 7 til bagepapiret og klip den ud - find skabelonen hér. Fold de to stykker papir, som du vil flette julehjertet af, så de ligger dobbelt med den farvede side indad.

 

 

 

 

 

2. Tegn din papirsskabelon op på bagsiden af papiret. På den måde undgår du, at man kan se blyantsmarkeringerne på dit julehjerte, når du vender papiret.

 

 

 

 

 

 

3. Klip de dele ud, og klip flettemarkeringerne op. Klip dem cirka to mm længere end stregen på tværs, så du kan få fletværket til at passe. Vend papiret om, så den farvede side vender udad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Flet de to dele af julehjertet sammen ved at stikke strimlerne ind i og uden om hinanden, forskudt fra række til række. Flet en række færdig ad gangen.

 

 

 

 

 

 

5. Fortsæt med den anden strimmel, og flet den modsat den første, så mønstret træder frem.

 

 

 

 

 

 

6. Når du kommer til den sidste strimmel, må du bruge en lille pincet for at få den trukket igennem den sidste fletning, da papiret ellers kommer til at krølle. Klip til sidst en strimmel på cirka 20 x 2 cm af den ene slags glanspapir, du har brugt til julehjertet. Lim strimlen på indvendigt i toppen af julehjertet som hank.

 

 

 

 

 

 

Flet et julehjerte med små hjerter i. Se her