bordplade_med_klinker
DIY

Lav din egen bordplade med klinker

af Tekst og foto: Kristina Svejstrup Pedersen 2.11.2022
Det har næsten ikke været til at komme uden om bordpladen med klinker. Her får du en guide til at lave den selv!

Bordplade med klinker

Du har helt sikkert set den på Instagram eller hos din kreative veninde - bordpladen lavet af klinker! Nu kan du selv give det et skud og lave den egen bordplade med vores guide herunder.

Du skal bruge:

Blyant og tusch

Træplade 20 mm, 1 x 1 m

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tape

Snor

Stiksav

1 m² klinker

Montagelim + fugepistol

Vinkelsliber med diamantklinge

290 cm læderbånd, B 30 mm

Spændebånd

Fuge til klinker

Svamp

bordplade_med_klinker

Klinkerne, der er brugt til bordet, er fra Mosaikhjørnet.

Sådan gør du:

1. Tegn en stor cirkel på 90 cm i diameteren på en MDF-plade ved at tape snoren fast i midten, bind blyanten fast, og tegn en cirkel. Skær derefter cirklen ud med en stiksav. Gem snoren til senere.

2. Placér klinkerne på den runde MDF-plade i et sildebensmønster – sørg for, at klinkerne ligger helt tæt. Lim 1 klinke fast ad gangen med montagelim. Vent med de klinker, der stikker udover kanten på pladen.

3. Med snoren og en tusch tegnes en cirkel ovenpå klinkerne, så du ved, hvor du skal skære dem. Skær forsigtigt hver enkelt klinke til med en vinkelsliber – husk sikkerhedsudstyr!

4. Lim de resterende klinker fast på pladen, og lad limen hærde.

5. Smør montagelim på læderbåndet, og lim det fast rundt om pladen som afslutning. Det kan være en fordel at lægge pladen over på et bord eller ned på gulvet, så er det nemmere at få læderbåndet rundt om pladen. Montér efterfølgende spændebåndet ovenpå læderbåndet for at holde læderbåndet på plads. Løsn spændebåndet, når montagelimen er hærdet. Læs tørretiden på etiketten.

6. Bland en fugemasse efter blandingsforholdene, som står på emballagen. Påfør massen efter anvisningerne på etiketten, og lad fugen tørre. Fjern overskydende fugemasse med en lettere fugtig svamp. Lad alle elementer gennemhærde, inden du tager bordpladen i brug.

bordplade_med_klinker

TIP:

Lav et bordben ud af et stort pap- eller jernrør. Du kan også genbruge et eller flere bordben fra et gammelt cafébord.