Hacket stigereol - DIY-guide
DIY

Sådan hacker du en simpel IKEA stigereol, så den bliver helt unik

af Pernille Albers. Foto: Martin Panduro/Stöj Foto 4.04.2022
Forvandl en ellers anonym stigereol til dit eget design med hylder i forskellige længder, farver og former. Her får du en nem DIY-guide til et smart IKEA-hack!

Vi kender alle den klassiske, lidt kedelige og anonyme stigereol. Den fås i både træ og metal, og selvom det er en både nem og billig reol til praktisk opbevaring, er den ikke et vidunder for indretningen. Det kan den til gengæld nemt blive!

Stigereolens simple og praktiske bygning byder nemlig på masser af muligheder for fortolkning, hvis du ikke er bange for at give dig i kast med små DIY-projekter. Stigereolen er oplagt til en DIY-makeover, da den er billig at anskaffe sig og nem at forvandle med sav, søm, skruer og maling.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her viser vi, hvordan du kan hacke en IKEA stigereol ved blot at skifte hylderne og evt. give træreolen en gang maling. Det giver den kasseformede, praktiske stigereol et helt nyt, levende look. Følg den nemme DIY-guide herunder.

Nemt IKEA-hack: Sådan forvandler du en simpel stigereol

Leg med asymmetri og stor hyldeafstand for et dynamisk udtryk. Stigereolen kan både bruges i stuen, soveværelset eller køkkenet.

TIP: Mal hylderne i forskellige farver for et legende udtryk, eller giv reolen en mørk bejdse for et mere eksklusivt look.

Det skal du bruge til at hacke en IKEA stigereol:

  • 3 sidestykker til en stigereol (Vi har købt tre gavle fra Ikeas serie Ivar)

  • 1 mdf-plade i birkefiner

  • Metalstifter til at bære hylderne (findes i Ikea)

Sådan hacker du en IKEA stigereol:

  1. Denne reol har 60 cm afstand mellem sektionerne. Hyldemålene er 30 x 68-110 cm, og vi har lavet 8 hylder i alt.

  2. Afmærk på mdf-pladen de mål og antal hylder, du ønsker. Brug en dyksav til at skære dem ud eller få dem skåret hos et byggemarked.

  3. Placér hylderne på de tværgående lister på gavlene, eller brug metalstifter, placér dem præcist, hvor du ønsker det. Skru evt. hylderne fast med skruer, så de ikke er løse.

  4. Mal stigereolen, eller lad den stå ubehandlet for et mere naturligt look.